Mes turime 304 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:96
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16297
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92327
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Kai mes kartu – labai smagu!

2012 m. vasario 29 d., trečiadienis Nr.17 (1160)

Nors vasario 10-osios vakarą termometro stulpelis rodė kiek daugiau šalčio nei įprasta, tačiau tai neišgąsdino renginio dalyvių, kurie pakiliai nusiteikę, nustūmę visus darbus ir rūpesčius į šalį, skubėjo į bendrą Pabradės miesto bendruomenės „Domus“ ir vyrų vokalinio ansamblio vakaronę „Kai mes kartu – labai smagu! Lai skamba mūsų dainos!“. Bendruomenė „Domus“ džiaugėsi viena pirmųjų pasveikinusi 40 metų jubiliejų švenčiantį Pabradės kultūros centro vyrų vokalinį ansamblį, kurio smagios, svajingos, kartais ir liūdesio pilnos melodijos, užburiantys dainų žodžiai sušildė visus susirinkusiuosius ir privertė pamiršti apie už lango tvyrantį 30 laipsnių šaltį.

Pristatyti ansamblio veiklą buvo paprašyta ilgamečio jos nario bei įkūrėjo Kęstučio Marcinkevičiaus, kuris, paniręs į prisiminimus papasakojo, nuo ko prasidėjo ansamblio istorija, dabar jau skaičiuojanti 40-uosius metus. Kaip tikras metraštininkas jis bėrė faktus. Susirinkusiesiems buvo priminta, kad vyrų vokalinis ansamblis pirmą kartą scenoje pasirodė 1972 m. tuometinėje skaičiavimo prietaisų gamykloje „Modulis“, kad aktyviai koncertavo ne tik mūsų rajone, bet ir visoje Lietuvoje, buvo išvykęs į Lenkiją, Baltarusiją, kad buvo respublikinių konkursų „Sidabriniai balsai“, „Šilų aidai“, „Šventosios gaida“ laureatas. Ansambliečiai pasidžiaugė, kad ilgamečiai nariai Jonas Kasinskas ir Kazys Labanauskas kolektyve dainuoja nuo pat įsikūrimo. Ypatingos pagarbos tą vakarą sulaukė žmonės, nuo kurių didžia dalimi priklauso sėkminga koncertinė veikla, tai buvę ir dabartiniai vadovai Rimvydas Daugirdas ir Larisa Isačenko bei akomponiatorės Svetlana Daugirdienė ir Stela Turica. Už Pabradės miesto garsinimą, dalyvavimą miesto, rajono ir respublikos renginiuose visiems vyrų vokalinio ansamblio nariams buvo įteiktos Pabradės miesto bendruomenės „Domus“ padėkos.

Tai buvo tik vakaronės pradžia. Pristatyti Pabradės miesto bendruomenės „Domus“ veiklą buvo patikėta jos pirmininkui Vaclovui Jasudui, kuris papasakojo apie jau nuveiktus, dar planuojamus ir šiuo metu vykdomus darbus. Pasidžiaugė, kad vakaronės metu naudojama kompiuterinė technika (nešiojamas kompiuteris, vaizdo projektorius, pastatomas ekranas) bei filmavimo kamera ir fotoaparatas yra įsigyti vykdomo projekto „Pabradės miesto bendruomenės „Domus“ materialinės bazės sukūrimas“ lėšomis. Susirinkusieji projektoriaus ekrane matė nuotraukas iš bendruomenės inicijuotų bei vykdytų renginių, akcijų, parodų. Vaclovas Jasudas padėkojo aktyviausiems bendruomenės nariams už jų nesenkantį entuziazmą, norą veikti miesto labui, o taip pat visiems, prisidėjusiems prie vakaronės organizavimo. Ypatinga padėka Pabradės miesto kultūros centrui už paskolintą garso aparatūrą ir UAB „Intersurgical“ vadovui – p. Sigitui Žvirbliui už suteiktą jaukią patalpą vakaronei sporto komplekse.

Po pirmininko kalbos vairą perėmė vakaronės vedėjas - bendruomenės tarybos narys Jonas Kavaliūnas. Visi pasinėrė į dainų, šokių ir žaidimų jūrą. Taip nejučia prabėgo tos kelios smagaus penktadienio vakaro valandos, palikdamos laiko apmąstymams apie kiekvieno žmogaus indėlį į bendrą darbą, apie muziką, jungiančią skirtingas kartas, apie džiaugsmą, kurį suteikia buvimas kartu. Visi skirstėsi namo suprasdami, kad tik skatindami visuomeniškumą, bendruomeniškumą, galės kurti gražesnį ir turiningesnį gyvenimą savo miestelyje.

Daiva SEMAŠKEVIČIENĖ
Pabradės miesto bendruomenės „Domus“ narė

 

 
Reklaminis skydelis