Mes turime 210 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4187
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21529
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:65512
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2012 m. kovo 3 d., šeštadienis Nr.18 (1161)

Mėžionėliuose sudegė senolė

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informavo, kad vasario 27-osios naktį Mėžionėlių k., Švenčionėlių sen., ugnis pasiglemžė 1 žmogaus gyvybę.

Pirmadienį vėlai vakare čia užsidegė gyvenamasis namas. Ugniagesiams atvykus į gaisro vietą, medinis pastatas jau degė atvira liepsna. Gaisro metu sudegė namo stogas ir perdengimas, apdegė sienos, išdegė vidus. Gaisravietėje buvo rastas stipriai apdegęs 85 metų namo šeimininkės kūnas. Įvykis tiriamas.

 

Rokiškyje gimė girtas kūdikis

Rokiškio rajono ligoninėje 27 metų moteris pati būdama neblaivi (1,07 promilės) pagimdė visiškai girtą naujagimį - vos gimusio berniuko organizme medikai rado 2 promiles alkoholio. Naujagimiui iškart teko atlikti organizmo detoksikaciją. Dviejų vyresniųjų vaikų motina neaugina, kartu su dabartiniu sugyventiniu Rokiškyje nuomojamame bute auga tik dvi mažametės dukrelės. Vyriškis – bedarbis. Šeima verčiasi iš pašalpų, kurių gauna apie 1,5 tūkst. litų, juos nuolat remia Maisto bankas. Šeima yra įtraukta į socialinės rizikos šeimų apskaitą, kurį laiką abi mergaitės buvo iš sugyventinių namų paimtos dėl nepriežiūros. Vėliau, sugyventiniams susitvarkius, vaikai jiems grąžinti.

Atvejai, kai gimdyti į ligonines atvyksta neblaivios gimdyvės, Lietuvoje nėra dažni. Tačiau nėštumo metu geriančios moterys kelia gydytojams pasibaisėjimą – beveik neabejojama, kad apnuodyti alkoholiu naujagimiai ateityje turės rimtų sveikatos ir fizinės bei psichinės raidos problemų.

 

Slidžiame kelyje apvirto švenčionėliškio automobilis

Trečiadienio, vasario 29-osios, rytą, apie 9.51 val., kelyje Pabradė – Švenčionys, šalia Zalavo kaimo, įvyko eismo įvykis. Teisę vairuoti turintis 53 metų vairuojas, vairuodamas automobilį „Toyota Corolla“, priklausantį Švenčionėlių miesto gyventojui, jo nesuvaldė slidžiame kelyje, nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Vairuotojui buvo suteikta pirmoji medicinos pagalba.

Policija primena, kad šiuo metų laiku dažnai eismo sąlygos yra sudėtingos, kelio danga būna slidi – ypač naktimis ir rytais. Pakanka trumpo slidaus kelio ruožo, kad automobilis nulėktų nuo kelio arba išvažiuotų į priešpriešinio eismo juostą. Pažymėtina, kad vairuotojas privalo pasirinkti saugų greitį, atsižvelgdamas į kelio ir oro sąlygas. Saugokite save ir kitus eismo dalyvius. Linkime saugios kelionės!


Prevencinė priemonė „Sauga 2012“

Siekdami užtikrinti tinkamą asmens ir turto saugos vykdymą, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai nuo š. m. kovo 1 iki gegužės 31 d. vykdys prevencinę priemonę ,,Sauga 2012“.

Pareigūnai domėsis, ar visos įmonės, vykdančios asmens ir turto saugą, turi nustatyta tvarka išduotas licencijas šiai veiklai, tikrins saugos tarnybas ir jų padalinius, ar tinkamai vykdo licencijuojamos veiklos sąlygas, ar laikosi Lietuvos Respublikos asmens ir turto apsaugos įstatymo nustatytų reikalavimų, Kelių eismo taisyklių.

Vykdant priemonę bus tikrinami saugos tarnybų ir saugos padalinių greitojo reagavimo ekipažai, siekiant nustatyti oranžinės spalvos švyturėlių, stiklų, kurių šviesos laidumas mažesnis negu leistina, naudojimo teisėtumas, taip pat ir inkasavimo ekipažai. Policijos pareigūnai vykdys netikėtus saugos tarnybų ir saugos padalinių patikrinimus, kurių metu tikrins darbuotojų kvalifikaciją, ar visi asmenys, vykdantys saugą, turi apsaugos darbuotojo pažymėjimus ir kitus reikiamus dokumentus, tikrins apsaugos darbuotojų, dirbančių su specialiomis priemonėmis ir (arba) šaunamaisiais ginklais, neblaivumą (apsvaigimą). Taip pat bus atlikta darbuotojų daromų pažeidimų, susijusių su ginklų, spec. priemonių ir fizinės prievartos panaudojimu, analizė.

Primename, kad tik teritorinės policijos įstaigos išduotas apsaugos darbuotojo pažymėjimas ir viešosiose vietose dėvima apranga, su aiškiai matomais saugos tarnybos ar saugos padalinio skiriamaisiais ženklais, suteikia apsaugos darbuotojui teisę vykdyti asmens ir turto saugą, sulaikyti asmenis, įtariamus administracinio teisės pažeidimo ar nusikalstamos veikos padarymu bei teisę nešiotis ir teisės aktų nustatyta tvarka panaudoti specialiąsias priemones ir šaunamąjį ginklą. Visi minėti veiksmai asmens, neturinčio nustatyta tvarka išduoto apsaugos darbuotojo pažymėjimo, yra neteisėti.

Siūlome, kad fizinis ar juridinis asmuo, sudaręs sutartį su saugos tarnyba dėl asmens ir turto saugos paslaugų teikimo, siekdamas užtikrinti jam teikiamos paslaugos kokybę ir teisėtumą, pats tikrintų ar saugos paslaugas teikiančios bendrovės apsaugos darbuotojai turi pažymėjimus, ar dėvi uniformas dirbdami saugomuose objektuose.

Dėl galbūt padarytų pažeidimų prašytume informuoti Vilniaus aps. VPK policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Licencijavimo skyrių tel. Vilniuje (8 5) 271 6211 arba (8 5) 271 6215.