Mes turime 286 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2623
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12810
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88840
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Oficialus pranešimas. Vyriausioji tarnybinės etikos komisija nusprendė, kad Švenčionių rajono savivaldybės tarybos narys R.Klipčius pažeidė įstatymą

2018 m. liepos 28 d., šeštadienis Nr.55 (1779)

Švenčionių rajono savivaldybės tarybos narys Rimas Klipčius pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo (VPIDVTĮ) reikalavimus laiku deklaruoti privačius interesus (6 straipsnio 1 dalies 6 punktas, 7 straipsnio 1 dalis). Tokį sprendimą vienbalsiai priėmė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

Tiriant nustatyta, kad 2017 m. sausį R.Klipčius ir UAB „Patika“ sudarė nuomos sutartį dėl bendrovei priklausančio žemės sklypo ir jame esančių statinių. Nuomos trukmė – iki 2022 m., o mėnesio įmoka – 1400 Eur. Šį deklaruotino dydžio sandorį (viršijantį 3 tūkst. Eur.) politikas savo privačių interesų deklaracijoje nurodė nesilaikydamas nustatyto 30 kalendorinių dienų termino – deklaravo jį tik šių metų kovą. R.Klipčius teigė sandorio neturintis deklaruoti, nes mėnesio įmoka neviršija deklaruotinos sumos. Komisija kritiškai vertina tokius teiginius, kadangi deklaruojant nuomos sandorius yra svarbu įvertinti bendrą nuomos įmokų sumą, susidarančią per visą sutarties galiojimo laikotarpį – šiuo atveju iki 2022 m.

Tyrimą Vyriausioji tarnybinės etikos komisija atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos pranešimo pagrindu.

 

Nuo redakcijos.Kad skaitytojui būtų aiškiau, trumpai priminsime, ką čia nuomojasi tarybos narys, mero tėvas Rimas Klipčius. Minėtas nuomojamas žemės sklypas su statiniais yra ne šiaip žemės sklypas, o buvęs R.Klipčiaus kiemas su 600 kv. metrų gyvenamuoju namu ir kt. pastatais. Tik neaišku, kodėl vežimas pastatytas prieš arklį - nuomojamas kiemas su namu, o ne namas su kiemu, bet šią keistą kombinaciją ir kam tai naudinga turbūt jau aiškinasi Specialiųjų tyrimų tarnyba, kuri ir inicijavo šį tyrimą. Kol kas viešai nepranešama, kokiu tikslu UAB „Patika“ nusipirko šį namą. Nejaugi tam, kad išnuomotų jį buvusiam šeimininkui R.Klipčiui, kuris prarado namą ir kt. turtą prasiskolinęs bankui?

 
Reklaminis skydelis