Mes turime 377 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4773
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20974
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97004
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Milkuškų kaimo bendruomenės šventės – kaip visada nuotaikingos ir prasmingos

2018 m. rugpjūčio 1 d., trečiadienis Nr.56 (1780)

Milkuškų kaimo bendruomenė jau skaičiuoja šešioliktus savo veiklos metus. Ir tai buvo įvairiapusės veiklos metai, o ne egzistavimo. Ne kartą per tuos 15 metų ir man teko lankytis įvairiuose Milkuškų kaimo bendruomenės renginiuose, į kuriuos pakviesdavo visą dešimtmetį bendruomenei vadovavusi Marijona Strakšienė, pakviečia ir naujas bendruomenės pirmininkas Antanas Petkūnas. Jo pakvietimu važiavau ir praėjusį šeštadienį į bendruomenės 15 veiklos metų skirtą šventę, kuri šiemet buvo susieta su Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiu.

Kaip jau įprasta Milkuškose, nepaisant karšto oro į šventę susirinko gausus būrys žmonių, ir ne tik vietinių, bet ir svečių. Net LR Seimo nariai Gintautas Kindurys ir Vytautas Rastenis nepagailėjo poilsio dienos. Sulaukė Milkuškų bendruomenė ir nemažo būrio kitų rajono kaimo bendruomenių: Zadvarninkų, Adutiškio, Svirkų, Trūdų, Reškutėnų atstovų. Prasidėjo šventė atidengimu paminklinio akmens, skirto Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui ir Milkuškų kaimo bendruomenės 15 veiklos metų. Vytį ant Lietuvos laukų akmens, palikdamas natūralią akmens struktūrą, iškalė Algirdas Strakšys, o garbinga atidengimo misija buvo patikėta LR Seimo nariams Gintautui Kinduriui ir Vytautui Rasteniui, po atidengimo paminklinį akmenį pašventino Švenčionių parapijos klebonas kun. Medardas Čeponis. Čia pat, daugiafunkciniame centre įkurtoje koplytėlėje buvo aukojamos šv. Mišios, po kurių visi jau rinkosi į oficialią šventės dalį. Šventę vedė Monika Bartašiūtė ir Natalja Jaremčiuk. Kaip ir pridera, pirmasis kalbėjo ir svečius pristatė Milkuškų kaimo bendruomenės pirmininkas Antanas Petkūnas, kuris pasidžiaugė gausiu svečių būriu ir padėkojo jiems bei bendruomenei už dalyvavimą.

- Prieš 15 metų dvylika steigėjų įkūrė Milkuškų kaimo bendruomenę. Uždarius kultūros namus, žmonės neturėjo kur rinktis, nebuvo jokių renginių, kultūrinis kaimo gyvenimas tarsi sustojo, tada ir kilo mintis susiburti į bendruomenę ir visa tai atgaivinti. Pagal panaudos sutartį buvo gautos buvusių kultūros namų patalpos. Laimėjus projektus, buvo gaunamas finansavimas įvairiai veiklai. Tai buvo pirmieji mūsų bendruomenės namai, kuriuose veiklos vyko 12 metų, o jau trejus metus esame įsikūrę Milkuškų kaimo daugiafunkciniame centre. Per 15 metų įgyvendinta 12 projektų, kurie pagerino kaimo žmonių gyvenimą. Nuo bendruomenės veiklos pradžios vien diskotekų buvo virš 200, - trumpai pristatydama Milkuškų kaimo bendruomenės veiklą kalbėjo renginio vedėja Natalja.

O buvo ne tik diskotekos, kurias priminė nuotaikingas merginų šokis, bet buvo ir įvairioms progoms skirti renginiai. Aš ligi šiol prisimeni inscenizuotas Milkuškų krašto vestuves ir dar ne vieną įsimintiną šventę. Sveikindami Milkuškų k. bendruomenę su 15 metų sukaktimi LR Seimo nariai Gintautas Kindurys ir Vytautas Rastenis nepamiršo ir pirmosios Milkuškų k. bendruomenės pirmininkės Marijonos Strakšienės, kuriai taip pat buvo įteikta padėka. Reškutėnų kaimo bendruomenė į šventę atvyko ne tik su pyragu, bet ir bendruomenės moterų ansambliu, kuriam vadovauja Valdas Prunskus. Su kapela „Sodiečiai“ į šventę atvyko ir Trūdų kaimo bendruomenė. Sveikino Milkuškų k. bendruomenę, kuri Švenčionių r. bendruomenių judėjime buvo tarsi ledlaužis, nes nepaisant įvairiausių trukdymų ir kliūčių visada ėjo į užsibrėžtą tikslą, o toks ėjimas net ir valdžioms ne visada buvo mielas. Kaip visada, taip ir šios šventės metu stebino gausus jaunimo būrys, tiesa, šoko tik merginos, o vaikinai šventę stebėjo sėdėdami ant savo plieninių „žirgelių“, kas žino, gal kitos šventės metu ir jie išeis pasirodyti su koncertiniu numeriu... Tik iš šalies atrodo, kad 15 metų yra nedaug, o tam, kad bendruomenė gyvuotų, turi būti išugdytas bendruomeniškumo jausmas, kai įvairaus amžiaus žmonės įsilieja į bendruomenės veiklą, tą šį kartą puikiai iliustravo „Čigoniškas šokis“.

Be jau minėtų sveikintojų sveikinimo žodį tarė ir Švenčionių užkardos vadas Algirdas Andrulionis, kaltanėniškis, Kaltanėnų UTC direktorius Kęstutis Lisauskas, Švenčionių rajono vietos veiklos grupės „Švenčionių partnerystė“ pirmininkė Birutė Borovikienė, o baigėsi oficiali šventės dalis bendra „Giminių“ daina.

Beje, visiems sveikinusiems buvo įteiktos simbolinės „Lietuvaitės“, kurias pagamino Natalija Bičkuvienė.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis