Mes turime 267 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2089
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12276
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88306
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Skandalas: ligoninės vadovas atlydėjo pas gydytoją tarybos narį Rimą Klipčių, išbruko iš kėdės kitą pacientą, pasodino mero tėvą ir nemato čia nieko blogo

2018 m. rugpjūčio 4 d., šeštadienis Nr.57 (1781)

Mero tėvas sūnui „privirė košės“. Jau geriau būtų ėjęs, kaip žadėjo rinkėjams, meškerioti...

Neoficialiai vadinamas rajono „faktiniu vadovu“ ir „šeimininku“ mero tėvas (jis gi – ir rajono tarybos narys) Rimas Klipčius naudojasi padėtimi ir privilegijomis. Ketvirtadienį socialiniai tinklai ūžė iš pasipiktinimo, netrukus ši skandalinga istorija pasirodė ir DELFI. Kur tai matyta!? Šalies aukščiausioje valdžioje už tai „lekia galvos“, o Švenčionių rajone naudotis privilegijomis – norma. O buvo taip.

 

Švenčionių rajono ligoninės Konsultacijų poliklinikoje į ausų gydytojo kabinetą įėjo įstaigos vadovas, o netrukus ir Švenčionių miesto mero tėvas tarybos narys Rimas Klipčius. Tuo, kas vyko toliau, pasibaisėjo tuo pat metu gydytojo kabinete buvęs vilnietis Šarūnas. Jis socialiniame tinkle pasidalijo savo istorija bei savo įžvalgomis:

„Nežinau, ar tai norma, ar ne, bet aš pasibaisėjau. Trumpai. Šiandien (trečiadienį – red.) sodyboje pabudau su baisiai skaudančia ausimi. Nuvažiavau į Švenčionių rajono ligoninę su ūmiu 6-7 laipsnio skausmu. Registratūroje mane maloniai priėmė, užpildė popierius ir palydėjo pas ausų gydytoją. Labai malonus daktaras su sesele mane apžiūrėjo ir nustatė, kad turiu vidinės ausies uždegimą. Kadangi daktaras paskyrė ausies plovimo procedūrą, mane pakvietė į gretimą patalpą. Ir prasidėjo. Įeina kažkoks neaiškus tipas į kabinetą ir pradeda klausinėti seselės, kas čia toks ir ko noriu, suprask – kas aš, ir ką man darys. Seselė atsakė, kad skubi pagalba, ausies uždegimas, ir kad aš iš Vilniaus. Tada tas tipas baltais marškiniais LIEPĖ man išeiti iš kabineto. Aš iš pradžių nesupratau, kas vyksta, bet po to vietoj manęs atėjo kitas vyras. Tas baltmarškinis LIEPĖ daktarui apžiūrėti naująjį pacientą, išplauti jam ausį, dar kartą apžiūrėti ir paleido. Tuo metu aš laukiau tame pačiame kabinete ir garsiai piktinausi. Daugiau nieko ir neliko. Po to išsiaiškinau, kad tas tipas baltais marškiniais l. e. p. direktorius, o tas kitas pacientas greičiausiai jo draugelis ar giminė.“

Prie teksto nuotraukose aiškiai matėsi, kad laikinai ligoninės direktoriaus pareigas einančio Vytauto Vaitkevičiaus atvestas pacientas – Švenčionių rajono tarybos narys ir mero Rimanto Klipčiaus tėvas Rimas Klipčius.

 

DELFI paklaustas apie šį skandalą, V.Vaitkevičius viską neigė. Išeitų – nei lydėjo, nei kito paciento neišprašė. Vis dėlto savo teisumu įtikėjęs ligoninės vadovas pasakė daugiau, negu norėjo. Jis pyko dėl iš gydytojo kėdės išprašyto paciento priekaištų ir net žurnalistų klausimo, kodėl jis, ligoninės vadovas, lydėjo politiką pas gydytoją, reikalavo apžiūrėti be eilės. „Nu tai kodėl? Gal ten Santaros, Kauno klinikose, didžiosiose ligoninėse... bet čia, kadangi aš buvau susitaręs, kas čia tokio? Aš nesuprantu, kokia čia problema, kad direktorius iš viso negali užeiti, ane?“ - žurnalistams rėžė medikas. Beje, visai ne ausų gydytojas, o chirurgas, tad belieka stebėtis, kodėl jis išvis ėmėsi konsultuoti politiką su skaudančia ausimi. Mūsų vietinei nomenklatūrai, pasirodo, protegavimas, privilegijos - norma.

Mero tėvą, kuris ir pats yra politikas, V.Vaitkevičius vadino pažįstamu žmogumi – todėl jį esą ir atlydėjęs. Turbūt direktorius neturi ką veikti, jeigu gali visus pažįstamus po kabinetus lydėti? O jeigu ne visus, tai jau protegavimas. O čia jau VTEK veiklos baras... Keliskart Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos pripažintas pažeidęs įstatymą Rimas Klipčius tampa nuolatiniu VTEK „klientu“.

Meras Rimantas Klipčius pažadėjo išsiaiškinti ir ištirti, ar tai, kas nutiko, atitinka ligoninės vidaus tvarką.

Parengta pagal „Facebook“.

 
Reklaminis skydelis