Mes turime 312 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3550
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13737
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89767
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionėlių miesto šventėje – pramogos ir muzika visiems skoniams

2018 m. rugpjūčio 18 d., šeštadienis Nr.60 (1784)

Rugpjūčio 11 d. Švenčionėliuose nuaidėjo miesto šventė „Skambėsi mano širdyje“, skirta Lietuvos šimtmečiui paminėti. Švenčionėlių kultūros centro direktorės pareigas einančios Anželikos Terleckienės, viso kolektyvo, miestelio bibliotekos, mokyklų, seniūnijos ir bendruomenių pastangomis programa buvo sudėliota taip, kad nuo pat ankstyvo ryto kiekvienas galėjo rasti kur apsilankyti, ką pamatyti, kuo užsiimti pagal savo skonį, pomėgius ir tos dienos nuotaiką.

Kadangi šeštadieniais Švenčionėliuose būna nemažas turgus, mėgstantys po jį pasižvalgyti ir ko nors įsigyti skubėjo ir į šventinę mugę, kurioje gausu buvo mėsos, žuvies, duonos gaminių, arbatų, prieskonių, sertifikuotų tautinio paveldo produktų – vėlgi kiekvienam pagal skonį ir kišenę. Akį traukė ir Švenčionių rajono amatininkų alėja.

Miesto bibliotekos skverelyje – lauko skaitykloje „Pelėdos dvaras“ buvo surengti bendruomeniniai pusryčiai. Sportininkai (iš viso 198) pagal amžiaus grupes jėgas išbandė tradiciniame bėgime Švenčionėlių gatvėmis 2,5, 5 ir 10 kilometrų trasose. Iš viso , dalyviai pagal amžių buvo suskirstyti į grupes.

Švenčionėlių meno mokyklos salėje vyko mokytojos Jūratės Mažvilienės organizuotas šachmatų turnyras, kuriame dalyvavo trijų amžiaus grupių žaidėjai. Teisėjavo Rimvydas Petrauskas.

Mažuosius švenčionėliškius ir svečius sužavėjo Šeimų pasakų festivalis, į kurį pakvietė VŠĮ „Vytauto Kernagio fondas“ ir „Showart“ kūrybos studija. Šio festivalio moto – pasakų kūrimas ir prasmingas šeimos buvimas kartu. Pasakas kurti padėjo Tomas Kučinskas, vaidino Arkadijus Vinokuras, dainavo Giedrius Arbačiauskas, buvo parodytas šeimos teatro „Lino lėlės“ spektaklis „Žuvėjėlis“.

Aštresnių pojūčių mėgėjai itin domėjosi Lietuvos automobilių kelių direkcijos pasiūlymu nemokamai išbandyti saugos diržų efektyvumo ir automobilio apsivertimo imitavimo įrenginius. Buvo daug norinčių išbandyti, kaip jaučiasi žmogus automobilyje, patiriančiame avariją. Po tokių bandymų gal mažiau kils klausimų, kodėl reikia prisisegti saugos diržus.

Buvo įdomu pamatyti iš arti ir Švenčionių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos saugaus elgesio su ugnimi prevencinę programą, ir maži, ir dideli būriavosi aplink KASP surengtą ginklų parodą, ne vienam magėjo išbandyti ir kliūčių ruožą. Su motociklų sportu supažindino motokroso klubas Švenčionėliai MX.

Nemažai smalsuolių suko į virtualios realybės palapinę. Įdomu buvo pamatyti erdvinį kiną, kurį pristatė Aukštaitijos verslo centras. Buvo rodomi edukaciniai ir pramoginiai filmai.

Šventės dalyviai galėjo neatlygintinai paaukoti kraujo, Švenčionių verslo ir turizmo centro palapinėje įsigyti marškinėlių ir kitų Švenčionėlių miesto atributika papuoštų gaminių. Pramogų ir įdomių užsiėmimų nestigo nei vaikams, nei suaugusiems. Smagiai ir uždegančiai šventę vedė iki pat vidurnakčio energijos, balso ir šmaikštumo nepraradęs Marius Mandrikas.

Šventė prasidėjo nominacijų nusipelniusiems švenčionėliškiams įteikimu ir vietinių meno mėgėjų koncertu. Nominantai: Ramunė Čebručenko, Raimondas Maldžius, Praskovja Prichodko, Rimantas Kunigėnas, Leonas Meidus, Grigorijus Gutermanas, Marytė Survutienė ir bendruomenė „Miško uostas“. Gaila, bet melodingos dainos, plastiški šokiai, tranki liaudiška muzika buvo palydėti gausios liūties šuorais, tačiau šventės dalyvių gamtos išdaigos neišvaikė. Koncertavo Trūdų kaimo bendruomenės pučiamųjų instrumentų grupė ir kapela, vadovaujamos Darijaus Žemaičio, atlikėjos Justė Šapokaitė ir Gintarė Zenkevičiūtė, šokių studija „Dorada“ (vadovė Daiva Gerojimaitė), Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos šiuolaikinio šokio kolektyvai „Adrenalinas“, „Erdvė“, „Impuls“ (vadovė Renata Grigianecienė) ir jaunimo vokalinis ansamblis, vadovaujamas Agnės Šalnienės, Švenčionėlių lopšelio-darželio auklėtiniai (vadovė Tatjana Šapokienė), Švenčionėlių meno mokyklos mokiniai: saksofonais grojo Marijus Turla su mokytoju Stasiu Montrimu, pianinu skambino Lukas Kuleš (mokytoja Loreta Šidlauskienė), dainavo Amelija Maldžiūtė, Viktorija Lamauskaitė, Miglė Bieliauskaitė ir Radminas Leleiva (mokytoja Tatjana Šapokienė), šoko merginų liaudiškų šokių kolektyvas „Lūgnė“ (vadovės Virginija Subelienė, Romutė Trusova), Švenčionėlių progimnazijos liaudiškų šokių kolektyvo „Lašas“ (vadovė Jekaterina Matulevičienė), šoko šiuolaikinio šokio kolektyvas (vadovė Rasa Kalendienė), dainavo Švenčionėlių miesto kultūros centro vokaliniai ansambliai „Svajonė“ (vadovė Jelena Grincevičienė), „Gabija“ (vadovė Vanda Miloš.

Laimę bandyti galima buvo keliose loterijose: Ignalinos kredito unijos (prizus laimėjo Lina Januševskienė ir Greta Finažonok), kelionių agentūros „Inter Lux Travel“ (laimėtojai: Artūras Prunckus, Valerij Solovjov, Vida Vaitekienienė, Marius Papšys).

Vėliau koncertavo vokalinis ansamblis „Inžinieriai“ (vadovas Aleksandras Kirka), kuriame dainuoja ir keli švenčionėliškiai, dainininkė Eglė Jakštytė, romantiškų dainų atlikėjas Romas Dambrauskas, grupė „Kristal“. Šventę trankiai baigė kultinė jaunimo grupė G&G Sindikatas, po kurių naktinį Švenčionėlių dangų nušvietė fejerverkai ir ryškiai nakties tamsoje žibėjo ant kalnelio išdėliotas žodis Švenčionėliai.

Sekmadienį, rugpjūčio 12 dieną Švenčionių miesto kultūros centre dar buvo parodytas ir trupės Theatrum Indigum kartu su Švenčionėlių liaudies teatro artistais pastatytas spektaklis pagal A.Čechovo pjesę „Meška“ (režisierė Felicija Feiferė).

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis