Mes turime 411 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4056
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14243
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90273
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Penktadaliui mokinių reikia paramos

2018 m. rugpjūčio 29 d., trečiadienis Nr.63 (1787)

Nemokamas maitinimas ir parama mokyklinėms prekėms įsigyti Lietuvoje priklauso kas penktam mokiniui, rajone – dar daugiau. Šiais mokslo metais daugiau mokinių gaus nemokamą maitinimą ir paramą mokinio reikmenims įsigyti ir todėl, kad padidinus valstybės remiamas pajamas nuo 102 iki 122 eurų, teisę į paramą mokinio reikmėms įsigyti ir nemokamą maitinimą įgavo apie 65 tūkst. mokinių, kai tuo tarpu pernai buvo 52,6 tūkst. Pretenduoti į minėtą paramą gali mokiniai, kurių šeimų vidutinės pajamos vienam asmeniui per mėnesį neviršija 183 eurų. Ankstesniais metais parama galėjo naudotis tik tos šeimos, kuriose vienam nariui teko 152 eurai per mėnesį. Kaip ir anksčiau, prašymus dėl nemokamo maitinimo ir mokyklinių reikmenų priima savivaldybių socialinės paramos skyriai. Dėl paramos mokykliniams reikmenims įsigyti mokinių tėvai ar globėjai turėtų nedelsti, nes prašymai priimami iki spalio 5 dienos. Dėl nemokamo maitinimo galima kreiptis visus metus, kai tik sumažėja šeimos pajamos.

Į vertinamąsias pajamas neįskaičiuojami vaiko pinigai ir dalis darbo užmokesčio. Jei šeimoje yra vienas ar du vaikai, į šeimos pajamas neįskaičiuojama 20 proc. darbo užmokesčio, jeigu trys ar daugiau vaikų, neįskaičiuojama 25 proc. darbo užmokesčio. Kai vieną ar du vaikus augina vienas iš tėvų, į pajamas neįskaičiuojama 30 proc. darbo užmokesčio, o jei vienas iš tėvų augina tris ir daugiau vaikų, į vertinamąsias pajamas neįskaičiuojami 35 proc. Pasiskaičiuoti pajamas ir išsiaiškinti, ar šeimai pagal jas priklauso nemokamas maitinimas bei parama mokyklinėms prekėms įsigyti, patiems gali būti ir sunkoka, ypač, jeigu teisė gauti paramą „ant ribos“, todėl reikėtų kreiptis į savivaldybės socialinės paramos skyriaus specialistus, kurie apskaičiuos tiksliai.

Seime svarstyta idėja mokyklose nemokamai maitinti visus pradinukus, tačiau šių metų biudžete tam lėšų nenumatyta.

Mūsų inf.

2018-08-29

 
Reklaminis skydelis