Mes turime 442 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2469
mod_vvisit_counterŠią savaitę:8879
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90628
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Rajono valdžia seną įmonę išgyveno, o naujoji nesusitvarko

2018 m. rugsėjo 5 d., trečiadienis Nr.65 (1789)

Dar nuo 2016 m. kovo 1 d., kai rajono valdžia buvo apskelbusi, kad keleivius vežios naujas vežėjas, toliau dar dvejus su puse metų veiklą tęsusi UAB „Svirka“ kėlė galvos skausmą rajono valdžiai. Ko tik nedarė mero „komanda“, viskas veltui. Skelbė skelbė konkursus, net sutartį su jiems tinkama firma iš Visagino buvo pasirašę, bet teismai viską panaikino.

Baigiantis kadencijai rajono valdžia pakilo į žūtbūtinę kovą. Šįkart valstybės tarnautojai „kovėsi“ be taisyklių ir įstatymų. Vėl pasirašyta sutartis su vadinamu konkurso laimėtoju. Neoficialiomis žiniomis, jos dar laukia išbandymas, bet meras šįkart pasistengė, kad galimas laimėtojas bent vieną koją į „roges“ įkeltų – pradėtų vežti, kad ir nepasirengęs. Pagal sutartį „Transporto centras“ buvo prašęs laiko pasirengimui iki spalio 4 d. Pasirodo, Švenčionių rajone keleivius galima vežti ir be pasirengimo. Rugsėjo 1 d. naujas vežėjas buvo išleistas į reisus be kasos aparatų (šiurkštus Mokesčių įstatymo pažeidimas), prie vairo sėdo mažiausiai 1 asmuo, neturintis kvalifikacijos vežti keleivius. Savivaldybė už nemokamą pavėžėjimą šiomis chaoso dienomis numatė naujojo vežėjo kišenę papildyti 7 tūkst. eurų (o gal ir daugiau) iš rajono biudžeto. Tai - „premija“ naujam vežėjui už tai, kad nuo liepos 20 d., kai pasirašė sutartį, iki šiol nesugebėjo pasirengti paslaugų teikimui?

Šaltinių teigimu, naujojo vežėjo autobusai neatitinka konkurse keltų reikalavimų. Keleiviai piktinosi, kad šią savaitę nesulaukė autobusų Bačkininkų, Šutonių, Papelekio maršrutais, nebuvo kelių reisų Adutiškio, Švenčionėlių maršrute. Konkurso sąlygose už šiuos pažeidimus buvo numatytos tūkstantinės baudos. Gal jos kompensuos biudžeto nuostolius?

Mūsų inf.

2018-09-05