Mes turime 284 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1869
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20413
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:67739
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Lankėsi LR Seimo narys V.Bakas

2018 m. rugsėjo 19 d., trečiadienis Nr.69 (1793)

Rugsėjo 14 d. Švenčionių bibliotekos skaitykloje vyko susitikimas su Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininku Vytautu Baku.

Vytautas Bakas sakė, kad susitinka su Lietuvos piliečiais, norėdamas papasakoti jiems apie jo vadovaujamo komiteto veiklą. Komitetas glaudžiai bendradarbiauja su STT ir kitomis tarnybomis. „Komitetas iš esmės tyrė politinės korupcijos reiškinius. Mes nagrinėjome schemas, neteisėtus galios centrus, kurie kūrė politiką“, – teigė V. Bakas. Pasak NSGK vadovo, komitetas tyrė atvejus, dėl kurių iš esmės žmonės nusivilia gyvenimu Lietuvoje, dėl kurių smulkus, vidutinis verslas negali plėtoti savo veiklos, nes kai kurie verslo sektoriai yra uzurpuoti.

Anot V. Bako, komitetas nustatė neskaidrius „Rosatom“, jai priklausančios įmonės „Nukem“ siekius daryti įtaką, siekiant prisiartinti prie svarbiausių Lietuvos nacionalinių projektų. Šiuose procesuose NSGK įžvelgė koncerno „MG Baltic“ neskaidrius ryšius. Šių interesų grupių taikiniu, anot V.Bako, buvo Ignalinos atominės elektrinės projektai. Lektorius pasakė, kad komitetas rado virš 40 firmų, kurios gali tęsti darbą uždarant IAE. Atsiradus konkurencijai darbo kainos mažėja. Panašiai vyko ir su naftos kaina. NSGK komiteto veikla sutaupo gana dideles valstybines lėšas.

Po susitikimo dar liko žmonės, norėję pasikalbėti su Seimo nariu asmeniškai.

Valerij JEMELJANOV

2018-09-19