Mes turime 214 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1172
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11359
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87389
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Išdalinti 23-osios lietuvių valstybinės kalbos olimpiados apdovanojimai

2012 m. kovo 7 d., trečiadienis Nr.19 (1162)

Tris dienas (vasario 29 d. – kovo 2 d.) Švenčionių vidurinėje mokykloje vyko 23-oji Lietuvos mokinių lietuvių valstybinės kalbos olimpiada, į kurią atvažiavo 54 dvyliktokai iš visos Lietuvos. Olimpiados dalyviams ir dalyvėms teko atlikti testo užduotis bei meninio skaitymo ir kalbėjimo užduotis. Tai, kad užduotys buvo vertinamos labai rimtai, įrodo tas faktas, kad kalbėjimo ir meninio skaitymo užduotis vertino Lietuvių kalbos inspekcijos viršininkas Donatas Smalinskas ir vertinimo komisijos pirmininkė Danutė Kolesnikova.

Vertinimo komisija gerai vertino moksleivių pasiruošimą, o ruoštis iš tiesų teko daug. Švenčionių rajonui olimpiadoje atstovavo Švenčionių vid. mokyklos moksleivės Viktorija Kožokar ir Sofija Šimkovič bei Pabradės „Žeimenos“ gimnazijos moksleivė Inga Rakickaja. Iš šio trejeto geriausiai sekėsi Viktorijai Kožokar, kuri buvo apdovanota diplomu už gerą rašinį. Švietimo ministro Gintaro Steponavičiaus Padėkos raštais buvo apdovanoti: Švenčionių vid. mokyklos direktorius Jurijus Semaško, pavaduotojos Liudmila Archipova ir Vijolė Montrimienė, moksleives ruošusi mokytoja Marija Krasovskaja ir Švietimo skyriaus vedėjas Kęstutis Kapačinskas. Nemažai darbo reikėjo įdėti ir olimpiados šeimininkams, juk reikėjo pagalvoti ne tik apie patį olimpiados organizavimą, bet ir apie laisvalaikio praleidimą. Buvo surengtos išvykos į Švenčionėlių ir Švenčionių meno mokyklas, Nalšios muziejų ir Švenčionių Visų Šventųjų bažnyčią.

Olimpiados uždarymas buvo toks pat šventiškas kaip ir atidarymas, o svarbiausias uždarymo ceremonijos akcentas, žinoma, buvo apdovanojimų įteikimas. 23-oji Lietuvos mokinių lietuvių valstybinės kalbos olimpiada jos dalyviams buvo ne tik žinių patikrinimas, bet ir puiki galimybė susirasti draugų, geriau pažinti vienas kitą, susipažinti su Švenčionių kraštu.

Algis JAKŠTAS
 

 
Reklaminis skydelis