Mes turime 309 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1738
mod_vvisit_counterŠią savaitę:26868
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:74194
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

UAB „Svirka“ niekur nedingo – dirba kitose srityse

2018 m. spalio 6 d., šeštadienis Nr.74 (1798)

Vis daugiau abejonių keliančio keleivių vežimo konkurso, kurį rajono valdžia su „nuotykiais“ vykdė daugiau kaip trejus metus, laimėtoju paskelbus UAB „Technikos centras“, du dešimtmečius keleivius vežusi „Svirka“ nebuvo užklupta netikėtai. Matydamas atvirą rajono valdžios priešiškumą, įmonės vadovas Vytautas Bulka buvo pasirengęs įvairiems scenarijams.

Apie „Svirkos“ reikalus – iš pirmų lūpų. Kalbamės su direktoriumi Vytautu BULKA.

 

Sklinda gandai, kad „Svirka“ užsidarė. Kaip yra iš tikrųjų?

Įmonė, kuri šventė 25 metų sukaktį, negali iš rinkos išeiti per vieną sektorių. Kiekvienas verslininkas numato galimas problemas ir išeitis, kaip sakoma, pintinėje turi bent kelis kiaušinius. Vienam sudužus, lieka kiti.

Taip buvo ir mano vadovaujamoje įmonėje. Nėra taip, kad ši veikla – keleivių vežimas reguliaraus susisiekimo maršrutais – būtų vienintelė, iš kurios įmonė gyveno. Žinoma, tai svarbi rinkos dalis, bet yra ir kitų. Įmonė rengėsi ir tokiam scenarijui, plėtėsi.

 

Dalį Jūsų įmonės vairuotojų persiviliojo „Transporto centras“?

Į kitą – Vilniaus – įmonę, kuri dabar rajone veža keleivius, išėjo tik 8 vairuotojai, dispečerė ir valytoja. Tai įmonei tiesiog pasisekė, nes gavo profesionalius labai gerus darbuotojus. Manau, gyventojai bus jais patenkinti. Aš savo darbuotojams galiu tik padėkoti, kad tiek metų buvo kartu, dirbo mano įmonėje.

 

Kaip pasikeitė įmonė, netekusi keleivių vežimo?

Įmonė dirba visu pajėgumu, turime 22 darbuotojus. Liko labai svarbi ir pelninga veikla – turistinių autobusų nuoma, turistų aptarnavimas. Tai – mūsų prioritetas. Nuomojame autobusus mokykloms, įstaigoms, organizacijoms, religinėms bendruomenėms. Yra 7 turistiniai autobusai, kurie nuolat užimti. Įmonėje pasiliko 7 profesionaliausi vairuotojai. Labai tampriai bendradarbiaujame su aplinkiniais rajonais ir turizmo agentūromis, iš kurių gauname tik labai gerus atsiliepimus apie mūsų darbuotojus ir paslaugas. Dirbame tarptautinėje rinkoje – vežame turistus užsienyje.

Liko ir remonto sektorius – trys geriausi šaltkalviai. Teikiame remonto, dažymo, suvirinimo paslaugas, padangų servizas, automobilių plovykla, parduotuvės. Įmonė turi daug darbo.

 

Svirka“ 2016 m. laimėjusi Švenčionių autobusų stoties nuomos konkursą, bet savivaldybė iki šiol nepasirašė sutarties?

Nes laimėjo ne tie... Tai dar kartą įrodo, kad mūsų rajone vietinis verslas mero netoleruojamas, konkursai vykdomi tol, kol laimi Vilniaus įmonės. Dėl autobusų stoties jau daugiau kaip dvejus metus vyksta teisminiai ginčai. Mes siūlėme juos baigti taikos sutartimi – išnuomoti stotį, bet savivaldybė nesutiko. Jų argumentas buvo tai, kad negalima vežėjui atiduoti ir stoties, nes tada jis pats save kontroliuotų. Deja, šios kliūties šiuo metu jau nėra – keleivius veža kita įmonė, o „Svirka“ galėtų tinkamai ją kontroliuoti, jeigu savivaldybė pagaliau pasirašytų sutartį su laimėtoju, kurį pati ir nustatė, ir paskelbė.

 

Kodėl rajono valdžia nepalieka Jūsų be dėmesio?

Matyt, todėl, kad turiu savo nuomonę. Tarybos posėdžių metu kalbu drąsiai ir kritiškai, o meras galimai bijo tiesos... Gyvename laisvoje šalyje. Manau, turiu teisę laisvai reikšti savo nuomonę. Manęs nenutildys ir mano įmonės nesunaikins. Klipčių noras sunaikinti Bulką neįgyvendinamas. Neįsivaizduojame savęs niekur kitur – tik versle. Turiu pakankamai ambicingų planų ir idėjų. Kas liks politikoje, nuspręs rinkėjai, bet aktyvus pilietis būsiu visada.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ