Mes turime 389 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2614
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18815
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94845
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Siekiama suteikti teisę savivaldybėms registruoti ūkinius gyvūnus

2018 m. spalio 10 d., trečiadienis Nr.75 (1799)

Žemės ūkio ministerija (ŽŪM), atsižvelgdama į savivaldybių žemės ūkio skyrių prašymus, siekia suteikti jiems Ūkinių gyvūnų registravimo (perkėlimo ir kaitos) Ūkinių gyvūnų registre funkciją.

Šiuo metu perkėlimo ir kaitos duomenis teikia tik Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) arba patys laikytojai. Tam, kad savivaldybių darbuotojai galėtų teikti Ūkinių gyvūnų registrui duomenis, siekiama pakeisti Vietos savivaldos įstatymo 7 straipsnio 24 punktą.

Planuojamas įstatymo pakeitimas, pasak ŽŪM Gyvulininkystės ir veislininkystės skyriaus vedėjo Arūno Šileikos, sumažintų administracinę naštą ir ūkinių gyvūnų laikytojams ir VMVT.

„Smulkūs gyvulių laikytojai, kurių yra didžioji dalis, dažnai neturi galimybės prisijungti prie Ūkinių gyvūnų registro, todėl turi eiti į teritorinius VMVT padalinius, kad inspektoriai suvestų jų duomenis. Perdavus šią funkciją savivaldybių administracijoms, tokiems gyvulių augintojams ne tik būtų patogiau, bet ir mažėtų VMVT padaliniams tenkanti našta, jie galėtų daugiau dėmesio ir laiko skirti užkrečiamų ligų kontrolei. Taigi šis pasikeitimas išeitų į naudą visiems“, – teigia A. Šileika.

Po įstatymo ir ūkinių gyvūnų registro nuostatų bei aprašo pakeitimų šio registro tvarkytojai bus VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba bei savivaldybės.

Reikia pažymėti, kad ir toliau išlieka galimybė patiems ūkinių gyvūnų laikytojams, turintiems prisijungimą prie ūkinių gyvūnų registro, pranešti apie savo laikomų ūkinių gyvūnų perkėlimą ir kaitą.

ŽŪM inf.
 

 
Reklaminis skydelis