Mes turime 169 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1072
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17273
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93303
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Sportas

2012 m. kovo 10 d., šeštadienis Nr.20 (1163)

Iš Nemėžio – su apdovanojimais ir patirtimi

Prieš porą metų Švenčionėliuose atsiradęs Vilniaus sporto klubo „Karate Akademija“ skyrius, kuriam vadovauja žinomas sportininkas Rytis Bublevičius, ne tik suteikė galimybę Švenčionėlių vaikams ir jaunimui pasirinkti naują sporto šaką, bet ir atvėrė galimybę išbandyti save. Kelis kartus karatė turnyrai jau buvo surengti ir Švenčionėliuose, o Švenčionėlių filiale besitreniruojantys vaikai nuolat dalyvauja įvairiuose turnyruose. Paskutinis toks turnyras – „Žiemos taurė 2012“. Šis, jau vienuoliktą kartą sporto klubo „Karate Akademija“ rengiamas, turnyras šį kartą buvo surengtas Nemėžyje (Vilniaus r.). Čia taip pat yra šio sporto klubo filialas. Tarptautiniame turnyre dalyvavo 150 sportininkų iš Lietuvos, Lenkijos ir Baltarusijos karatė klubų.

- Iš Švenčionėlių į turnyrą važiavo 16 jaunųjų sportininkų. Tai jau ne mažas būrys, atsižvelgiant į tai, kad Švenčionėliuose karatė atsirado prieš porą metų. Džiugu, kad mūsų sportininkai iškovojo įvairių spalvų medalius, o kur dar įgyta patirtis, nes varžybos yra varžybos, čia visai kita atsakomybė nei per treniruotes. Šiame turnyre buvo ir naujovių – įvesta nauja rungtis – kichon (atskirų karatė technikų „takeliai“). Šitaip vaikams iki 7 m. suteikiama galimybė sudalyvauti net trijose rungtyse, - pradėdamas mūsų pokalbį pasakoja Donatas Šalna, kurio iniciatyva ir atkeliavo karatė į Švenčionėlius ir kuris jau tapo puikiu pagalbininku treneriui Ryčiui Bublevičiui.
- O kaip sekėsi švenčionėliškiams kovoti dėl apdovanojimų?

- Kaip jau sakiau, esu patenkintas „Karate Akademija Švenčionėliai“ (KAŠ) sportininkų pasiektais rezultatais. 2003-2004 m. gimusių sportininkų grupėje katos rungtyje Lukas Dabradiejūnas iškovojo trečią vietą. 2001-2002 m. gimusių sportininkų katos rungtyje visa garbės pakyla priklausė mums. Pirmą vietą iškovojo Rolandas Vaiškūnas, antrąją – Robertas Filipovičius, o trečiąją – Greta Pėlėdaitė. Rolandas Vaiškūnas pirmąją vietą iškovojo ir kichon rungtyje. 1999-2000 m. gimusių sportininkų grupėje puikiai pasirodė Eimantas Tamašauskas, iškovojęs pirmąją vietą katos rungtyje ir trečiąją – kichon rungtyje. Aukštą ketvirtą vietą komandinės katos rungtyje iškovojo mūsų komanda: Rolandas Vaiškūnas, Robertas Filipovičius ir Donatas Bulka. Į aštuntukus savo amžiaus grupėse pateko: Marijus Turla, Oskaras Šalna ir Donatas Bulka, gerai sekėsi ir jauniausiam mūsų sportininkui Nikitai Sargsian. Varžybos Nemėžyje buvo puikiai organizuotos. Tuo galėjo įsitikinti ne tik sportininkai, bet ir juos lydėję tėveliai, - sakė Donatas Šalna, o aš, padėkojęs jam už pokalbį, pagalvojau, kad tikrai nesitikėjau tokio progreso, kai prieš porą metų pamačiau nedrąsių vaikučių būrį, atėjusį į pirmą karatė treniruotę Švenčionėlių kultūros centre, bet džiugu, kad realybė kartais pranoksta atsargias prognozes.

Algis JAKŠTAS


Tarpzoninės svarsčių kilnojimo varžybos Adutiškyje

Vasario 11 d. Adutiškio vid. mokyklos sporto salėje vyko Lietuvos mokinių olimpinio festivalio tarpzoninės svarsčių kilnojimo varžybos. Į varžybas atvyko vidurinių mokyklų ir gimnazijų komandos iš Vilniaus rajono, Širvintų, Šalčininkų ir Ignalinos. Mūsų rajonui atstovavo Adutiškio vid. mokyklos komanda (treneriai Vismantas Kujelis ir Josifas Jarošas): Egidijus Šikas, Eimantas Semėnas, Rimvydas Rakiatis, Murius Untanas, Paulius Dzedzickis, Tomas Untanas, Laurynas Krickas, Linas Bielinis, Arūnas Pašunas. Kova buvo sunki, nes komanda praktiškai nauja. Visi pagrindiniai sportininkai jau baigė mokyklą, o jauniems dar trūksta patirties. Tačiau susumavus rezultatus paaiškėjo, kad adutiškiečiai surinko 123 taškus ir užėmė I vietą bei gavo teisę dalyvauti finale. Antroji vieta atiteko Ignalinos gimnazijos komandai. Ji surinko 117 taškų. Treti liko Širvintų rajono sportininkai.

Josifas JAROŠAS
Kūno kultūros mokytojas ekspertas


Pirmieji startai 2012 metais

Vasario 1 d. mūsų sportininkai dalyvavo Vilniaus regiono varžybose. Į Vilnių išvyko dvi mūsų mokyklos komandos – svarsčių kilnotojų ir virvės traukimo.

Pirmieji savo pasirodymą pradėjo virvės traukikai: Aurimas Jurgelevičius, Robertas Balčiūnas, Ruslanas Sokolovas, Aleksandras Kutko, Leonardas Žygalka ir Juozas Velička. Iš viso buvo 10 komandų. Pirmąjį susitikimą su Visagino komanda mūsų sportininkai laimėjo lengvai ir tvirtai. Jaunuoliai juokavo, kad jiems nėra lygių. Bet nuotaika greit pasikeitė, kai teko pralaimėti Vilniaus statybininkų rengimo centro komandai. Tapo aišku, kad pirmos vietos laimėti nėra galimybių. Teks kovoti dėl trečiosios vietos su geležinkeliečiais. Juo mūsų mokyklos virvės traukimo komanda lengvai nugalėjo. Mūsiškiai laimėjo trečią vietą ir gavo bronzos medalius.

Svarstį kelti pirmieji pradėjo lengvo svorio sportininkai. Svorio kategorijoje iki 60 kg Andrius Bagdonas nesugebėjo parodyti savo galimybių ir buvo antras. Tomas Semėnas svorio kategorijoje iki 65 kg laimėjo gana lengvai. 16 svarstį per 10 min. jis išrovė 200 kartų. Svorio kategorijoje iki 70 kg Arūnas Pliavgo buvo pirmas. Sau lygių neturėjo ir sporto meistras Marius Ramanauskas, kuris svorio kategorijoje iki 75 kg 24 kg svarstį išrovė 183 kartus ir padėjo, nors dar turėjo jėgų jį kelti. Tokio rezultato nieks negalėjo pakartoti. Svorio kategorijoje iki 80 kg nugalėjo Aleksejus Suboč, o svorio kategorijoje virš 85 kg aukso medalį laimėjo Valerijus Pliavgo.

Artūro Pancechovskio ir Leonardo Žygalkos pasirodymai buvo kuklesni. Susmavus visas rungtis, mūsų komanda surinko daugiausia taškų ir iškovojo I vietą, taipogi teisę dalyvauti finale, kuris vyks balandžio mėnesį. Mūsų varžovai bus sportininkai iš Panevėžio, Kauno, Šiaulių, Marijampolės, Klaipėdos.

Josifas JAROŠAS
Kūno kultūros mokytojas ekspertas

 

 
Reklaminis skydelis