Mes turime 241 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1187
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17388
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93418
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Dėl balsų pirkimo pradėtas ikiteisminis tyrimas

2012 m. kovo 10 d., šeštadienis Nr.20 (1163)

Rajono savivaldybės tarybos Teisėtvarkos ir etikos komiteto pirmininkas Olegas Šapovalas kreipėsi į Švenčionių rajono apylinkės prokuratūros vyriausiąją prokurorę Zinaidą Šnurovą su pareiškimu, kuriame buvo rašoma:

„2012 m. sausio 31 d. per Baltijos televiziją (BTV) rodytoje laidoje „Lietuvos žinių tyrimas“ romų tautybės Švenčionėlių miesto gyventojas Jan Gasparovič viešai pripažino, kad 2011 m. vasario 27 d. vykusių savivaldybių rinkimų metu Liberalų ir centro sąjungos kandidatas Rimas Klipčius – dabartinis Švenčionių rajono narys prašė jo „padėti surinkti jam balsus“. J.Gasparovič pripažino, kad „aš surinkau apie 50 balsų už jį (Rimą Klipčių), už kiekvieną balsą jis (Rimas Klipčius) mokėjo po dešimt litų“. Tai buvo parodyta 26-ąją laidos minutę.

Atsižvelgus į aukščiau išdėstytus rinkėjų papirkimo faktus, prašome pradėti tyrimą dėl Švenčionėlių mieste padarytų šiurkščių pažeidimų, kurie turėjo esminės įtakos Švenčionių rajono savivaldybės tarybos rinkimų rezultatams.

PRIDEDAMA. CD-R kompaktinis diskas su 2012 m. sausio 31 d. laidos „Lietuvos žinių tyrimas“ įrašu.“

Gavęs prokuratūros pavedimą, VAVPK Švenčionių rajono policijos komisariatas dėl pareiškime išdėstytų faktų pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal požymius nusikalstamos veikos, numatytos LR Baudžiamojo kodekso 172 str. 1 dalį. Ikiteisminį tyrimą vykdo viešosios policijos skyriaus prevencijos poskyrio tyrėjas Artūras Kaleckas.

„Švenčionių krašto“ inf.
 

 
Reklaminis skydelis