Mes turime 145 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3990
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21332
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:65315
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionėlių „Vyturėliui“ dovanotame šiltnamyje išaugo pirmas derlius

2018 m. spalio 20 d., šeštadienis Nr.78 (1802)

Įpusėjo ruduo. Šiemet jis stebėtinai gražus, šiltas ir spalvingas, o ta diena, kai Švenčionėlių vaikų lopšelyje-darželyje „Vyturėlis“ vyko rudens šventė, kai atvažiavo visas būrys svečių, kaip tyčia buvo žvarboka. O proga tokiai šventei buvo dviguba, vieną jau minėjau – rudenėlio šventė, o kita – atvyko į svečius tas gerasis dėdė Albertas Sekonas, Ignalinos žemdirbių asociacijos pirmininkas, Žemės ūkio rūmų atstovas, kurie su partneriais Lietuvos savivaldybių asociacija, Ignalinos žemdirbių asociacija ir kitais, padovanojo darželiui šiuolaikišką šiltnamį, kuriame jau ir pirmas derlius išaugo. Čia ir pomidorai, ir agurkai bei kitos gėrybės išaugo. Be mano jau minėto Alberto Sekono į šventę atvyko ir rajono savivaldybės atstovai: mero patarėjas Erikas Demidovas, Kultūros, švietimo, jaunimo ir sporto skyriaus vedėja Teresa Sansevičienė ir šio skyriaus darbuotoja Jolanta Beriozovienė.

Apie idėją padovanoti vaikų darželiams šiltnamius ir jos įgyvendinimą kalbėjo ŽŪR atstovas, Ignalinos žemdirbių asociacijos pirmininkas Albertas Sekonas.

- Sveiki vaikučiai, ponia direktore Aldona Čuvalova, mieli svečiai. Koks skambus jūsų darželio pavadinimas – „Vyturėlis“. Čia šilta ir gera. Pavasarį ir į Kauną atskrido Švenčionėlių „Vyturėlis“, kuris laimėjo vieną iš šiltnamių. Mes Žemės ūkio rūmuose galvojome, ką čia padovanoti vaikučiams Lietuvos 100-mečio proga. Ir kilo mintis nupirkti šiltnamius, kuriuos išdalinome konkurso būdu. Už Švenčionėlių „Vyturėlį“ buvo daug balsuojančių, o aš džiaugiausi, kad Švenčionių rajone, kuriame aš su žemdirbiais jau dirbu porą dešimtmečių, taip gausiai palaiko „Vyturėlį“. Taip, Švenčionėlių „Vyturėlis“ vienas pirmųjų laimėjo šiltnamį. Žinoma, tas šiltnamis šiek tiek mažokas, bet kadangi pas jus matau dar vietos, pasižadu kitais metais šiltnamį prailginti, - savo pasisakymą pažadu baigė gerb. Albertas Sekonas.

Kadangi, kaip jau minėjau, buvo žvarboka, tai ir kiti kalbėjusieji stengėsi neužtęsti su kalbomis, o vaikai už viską atsidėkojo nuoširdžiu „ačiū“ ir dainomis bei šokiais. O baigėsi oficiali rudenėlio šventės Švenčionėlių lopšelyje-darželyje „Vyturėlis“ dalis bendra vaikų fotonuotrauka su svečiais, darželio direktore Aldona Čuvalova ir darbuotojais.

Kai pagalvoji, kartais visai paprasta iš pažiūros iniciatyva subrandina gražų derlių. Štai ŽŪR iniciatyva buvo išdalinti konkurso būdu šiltnamiai, tegul ir nedideli, Lietuvos vaikų darželiams. Čia išaugęs derlius ekologiškomis daržovėmis papildo vaikų mitybos racioną. Puiku? Taip, puiku, o aš tikiu, kad Albertas Sekonas, kurį, beje, gerai pažįstu daug metų, ištesės savo pažadą, ir Švenčionėlių „Vyturėlis“ turės dar didesnį šiltnamį, kuriame bus galima dar daugiau išauginti patiems ir pomidorų, ir agurkų, ir paprikų...

Algis JAKŠTAS