Mes turime 221 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:544
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19088
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:66414
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Kaip genys lašinius kapojo...

2018 m. lapkričio 10 d., šeštadienis Nr.83 (1807)

Pirmą kartą lesyklą prie namų pakabinau 2012 metais. Per tą laiką kiekvieną sezoną lesykloje apsilanko beveik 30 paukščių rūšių. Žinoma, pačios pastoviausios – didžiosios, pilkosios ir mėlynosios zylės, žaliukės, karklažvirbliai. Gana dažni svečiai ir geniai. Pernai buvo net 3 rūšių apsilankę – didysis, vidutinis ir mažasis margieji geniai. Drąsiausias, žinoma, didysis margasis genys, ne tik lašinius mielai kapojantis, bet ir į lesyklą drąsiai įlipantis.

Štai šią savaitę didžiojo margojo genio išradingumas kaip prie tų pakabintų lašinių geriau prieiti, sukėlė nemažai juoko. Kadangi pakabintus lašinius ne tik paukščiai, bet ir katinai mėgsta, tenka jiems įvairiausių kliūčių sugalvoti. Tarp dviejų alyvos šakų pritvirtinau plastmasines groteles, kurios gal šiek tiek ir trukdė geniui prie lašinių prisitaikyti, bet po kelių bandymų didysis margasis genys rado išeitį, - atsigulė ant grotelių ir ramių ramiausiai kapojo lašinius. Tiesa, tas jo gulėjimas pasitarnavo katėms, nes grotelės šiek tiek pakrypo, o aš neturėjau laiko jų pataisyti, tai tuo pasinaudojęs katinas nukniso gabalą lašinių, o man teko iš naujo spręsti rebusą, ką čia dar padarius, kad paukščiams skirti lašiniai netaptų lengvu grobiu keturkojams vagišiams.

Algis JAKŠTAS