Mes turime 313 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1316
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11503
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87533
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Antradienį streiką pradėjo Švenčionių pradinė mokykla

2018 m. lapkričio 14 d., trečiadienis Nr.84 (1808)

Mokytojai nepatenkinti ilgai lauktu etatiniu apmokėjimu. Kelios šalies mokyklos pirmadienį pradėjo neterminuotą streiką, protestuodamos prieš įvestą etatinį mokytojų apmokėjimą. Profsąjungų teigimu, per savaitę prie streiko turėtų prisijungti 79 ugdymo įstaigos (taip pat ir vaikų darželiai). ŠMM atstovai prognozuoja, kad streikuos tik apie 25 įstaigos. Bet kokiu atveju, tai nėra daug. Iš viso Lietuvoje yra daugiau nei 2000 ugdymo įstaigų. Šaltiniai informavo, kad nuo antradienio pradeda streiką ir pirmoji mūsų rajone švietimo įstaiga – Švenčionių pradinė mokykla.

Streiką organizuojančios Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos atstovai teigia, kad dėl dabartinių švietimo problemų ministrė Jurgita Petrauskienė turėtų prisiimti atsakomybę.

 

Ko reikalauja streiko organizatoriai?

Streiką organizuojanti Lietuvos Švietimo darbuotojų profesinė sąjunga (LŠDPS) reikalauja nedelsiant atsisakyti šios „minutinės“ darbo užmokesčio sistemos ir įdiegti etatinį modelį, kuriame vienam etatui sudaryti būtų ne daugiu kaip 18 kontaktinių valandų. Taip pat – pareiginės algos pastoviosios dalies koeficientus didinti 20 proc. bei mažinti vaikų skaičių klasėse. Tos profesinės sąjungos, kurios pasirašė sutartis ir patvirtino, kad sutinka su naujojo etatinio modelio įvedimu, negalėjo jungtis prie streiko. Profsąjungų teigimu, prisijungiant jie pažeistų sutartį. LŠDPS pirmininko Andriaus Navicko teigimu, dėl šios priežasties kai kurios sąjungos pradėjo masiškai mažėti. Anot A.Navicko, rugsėjo mėnesį prie LŠDPS prisijungė daugiau kaip tūkstantis mokytojų. Esą jie prie LŠDPS jungėsi išreikšdami nepritarimą etatiniam atlyginimų skaičiavimo modeliui.

Streikas neterminuotas, todėl galima jo pabaiga neskelbiama.

Mūsų inf.

 
Reklaminis skydelis