Mes turime 166 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1803
mod_vvisit_counterŠią savaitę:5196
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:52522
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Palaimintojo Teofiliaus Matulionio relikvijos Švenčionių ir Švenčionėlių bažnyčiose

2018 m. lapkričio 21 d., trečiadienis Nr.86 (1810)

Lapkričio 16-oji – Aušros Vartų Švč. Mergelės Marijos Gailestingumo Motinos liturginė šventė. Švenčionių dekanato klebonai: Švenčionių Visų šventųjų parapijos klebonas Medardas Čeponis, Švenčionėlių Šv. Edvardo parapijos klebonas Raimundas Macidulskas, Strūnaičio Šv. apaštalų Petro ir Povilo parapijos klebonas Aldas Čeponis ir Kaltanėnų Švč. Mergelės Marijos Snieginės bei Reškutėnų Šv. Izidoriaus parapijų klebonas Valdas Girdžiušas išvažiavo į piligriminę kelionę į Kaišiadoris.

Čia, Kristaus Atsimainymo katedros koplyčioje, prie palaimintojo kankinio arkivyskupo Teofiliaus Matulionio relikvijų aukojo šv. Mišias. Koncelebrai vadovavo Švenčionių dekanato dekanas kun. Medardas Čeponis, Dievo žodį skaitė kun. Raimundas Macidulskas, Evangelija paskelbė kun. dr. Valdas Girdžiušas. Po šv. Mišių Kaišiadorių katedros klebonas mons. Rimvydas Jurkevičius, Kaišiadorių vyskupijos Ordinaro vyskupo Jono Ivanausko įgaliotas, perskaitė relikvijų, skirtų Švenčionių ir Švenčionėlių parapijoms, patvirtinančius raštus ir įteikė relikvijorius.

Žodį tarė Švenčionių dekanato dekanas kunigas Medardas Čeponis, pirmiausia padėkojęs Vilniaus arkivyskupijos augziliarui Dariui Trijoniui, kurio pritarimas – būtina sąlyga gauti tokias brangias ir tikinčiųjų pamaldumą skatinančias palaimintojo kankinio Teofiliaus Matulionio relikvijas... Širdingą padėkos žodį dekanas tarė ir Kaišiadorių vyskupijos kancleriui kun. Gediminui Tamošiūnui, kuris operatyviai atliko visus reikalingus teisinius žingsnius, kad šios dvi parapijos laiku gautų sertifikuotus raštus su palaimintojo arkivyskupo Teofiliaus Matulionio relikvijomis... O svariausias ir nuoširdus AČIŪ buvo ištartas Kaišiadorių vyskupui JONUI IVANAUSKUI už pasitikėjimą ir viltį, kad rytiniame Lietuvos pakraštyje bus puoselėjamas sveikas ir subtilus pamaldumas į palaimintąjį kankinį Teofilių Matulionį.

Lapkričio 25 d. (sekmadienį) kviečiu tikinčiuosius į mišias Švenčionių bažnyčioje, kurių metu bus pagerbtos relikvijos.

Kunigas Medardas ČEPONIS