Mes turime 301 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1273
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17474
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93504
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Kaip opozicija valstybę „gerbia“?

2012 m. kovo 14 d., trečiadienis Nr.21 (1164)

Kodėl taip nutiko, kad tik maža dalis šalies gyventojų švenčia Kovo 11-ąją, turėtų atsakingai tyrinėti sociologai, šalies valdžia – griebtis už galvų ir pulti taisyti klaidas, o visi politikai – rodyti žmonėms asmeninį pavyzdį.

Mūsų rajono savivaldybės tarybos valdančioji koalicija Kovo 11-ąją dalyvavo ir Šv. Mišiose, ir po jų - Švenčionių kultūros centre vykusiame iškilmingame minėjime. Kai kurie tarybos nariai surado laiko dar ir savo miestų rengininiuose apsilankyti. Tuo tarpu dalis tarybos – garsioji opozicija, susidaro įspūdis, ar į šią šventę, ar į savo rinkėjus ranka numojo... Tiesa, liberalcentristas R.Klipčius savo laikraštyje įdėjo sveikinimą, bet su baisia gramatikos klaida – nesolidu kažkaip.

Po vasario 16-osios minėjimo, kuris rajone vyko diena anksčiau, liberalcentristas K.Trapikas viešai kritikavo, kad valstybinė šventė buvo minima išvakarėse. Vis dėlto Vasario 16-ąją rengtame iškilmingame rajono savivaldybės tarybos posėdyje opozicija dalyvavo. Gal ir ne visi gyventojai žino, kad tarybos nariai už šią veiklą gauna atlyginimus. Už posėdžių praleidimą gresia netekti 30 proc. tarybos nario atlyginimo.

O štai Kovo 11-ąją posėdžio nebuvo, rajono centre vyko tik šventinis minėjimas. Taigi kiekvienas tarybos narys elgėsi pagal savo sąžinę. Minėjimas vyko sekmadienį, kovo 11 d. Atrodytų, kiekvieno tarybos nario nerašyta prievolė rodyti savo rinkėjams pavyzdį, būti su jais, gerbti valstybę dalyvaujant iškilmingame minėjime. Deja, ir ne pirmi metai, kai tokios pagarbos valstybei opozicija nerodo... Pasak minėjimų organizatorių, nė viename rajono renginyje nei mieste, nei kaime nė vieno opozicijos tarybos nario niekas nematė. Galima pasiteisinti, kad galbūt paviliojo sostinės renginiai, bet kodėl tada rajono gyventojai liberalams svarbūs ir brangūs, kai reikia jų balsų?

„Švenčionių krašto“ inf.
 

 
Reklaminis skydelis