Mes turime 265 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4600
mod_vvisit_counterŠią savaitę:23144
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:70470
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Svarbu gyventi aktyviai, draugiškai

2018 m. lapkričio 24 d., šeštadienis Nr.87 (1811)

Prieš daug metų vieno garbaus senolio paklausiau, kada ima lėčiau slinkti laikas? Šimto metų sulaukęs žmogus, liūdnai pažvelgęs į mane, atsakė: „Tai kad su metais laikas tik greičiau kažkur dingsta, gal todėl, kad apsukos lėtėja, o ir bendravimas įgauna aukso vertę.“ Šiuos senolio žodžius prisiminiau prieš savaitę apsilankęs „Bočių“ bendrijos Švenčionių skyriaus surengtame susitikime.

„Bočių“ bendrijos Švenčionių skyriaus pirmininkė Janina Kulda kalbėdama priminė renginius, kuriuose dalyvavo šiais, jau besibaigiančiais 2018-ais, metais Švenčionių rajono senjorai. O dalyvauta ne tiek jau ir mažai. Dalyvauta šventėje Rygoje, ir ten vykstama ne pirmą kartą. Abipusis bendravimas vyksta jau kelintus metus.

- Smagu, kai į tokius renginius su pagyvenusių žmonių šokių kolektyvu vyksta ir jaunimas, - kalbėjo Janina Kulda.

Svarbu priminti ir tą faktą, kad į keliones senjorai daugiausia važiuoja savo pinigėliais, kaip ir išvyka į Slovakiją, kur ne tik festivalyje dalyvavo, bet ir buvo nemažai pažintinių ekskursijų. O koks nuostabus buvo plaukiojimas Dunojumi, pakilimai į kalnus ir požemių aplankymas.

- Nors viskas ir kainuoja, bet yra neapsakomai gražu. O kokie draugiški žmonės. Iš visos širdies noriu pasakyti, kai organizuojamos tokios išvykos, kas galit – dalyvaukit. Kuo daugiau dalyvausime, tuo pigesnės bus kelionės. Reikia pamatyti, jei yra galimybė. Vieną kartą nuvažiavę, ir kitą kartą važiuosite. Kai tiek pamatai, tai ir pinigų negaila. Svarbu bendrauti ir ne tik tokių išvykų metu, bet ir čia, vietoje, - kalbėjo „Bočių“ bendrijos Švenčionių skyriaus pirmininkė Janina Kulda, kuri pasidžiaugė ir gražiu pasirodymu vasarą vykusioje dainų ir šokių šventėje, kurioje dalyvavo su ansambliu „Trepsis“, kuriam vadovauja Jolanta Razmienė.

- Savaitė, praleista tokioje šventėje, yra nuostabi, - prisimindama Dainų šventę sakė gerb. Janina.

Žinoma, Dainų šventėje galimybę dalyvauti turėjo tik būrelis šokančių, o štai į keliones gali važiuoti jau kur kas daugiau žmonių. Taip, iš Lietuvoje mokamų pensijų daug nepakeliausi, bet vienai kitai išvykai galima susitaupyti, nes iš laimėtų projektų lėšų padengiama tik nedidelė dalis išlaidų.

- Važiuodami į įvairius festivalius nei Lietuvai, nei rajonui mes gėdos nepadarome, o kalbant apie ateities planus, galiu pasakyti, kad mes ir toliau rašysime projektą, gal vėl pavyks laimėti, tegul ir nedidelę sumą. Pirmais metais mes laimėjome 700 eurų, šiemet – 900 eurų paramą. Tas lėšas panaudojom išvykai į Rygą – 400 eurų, ir 500 eurų – į Slovakiją. Tie pinigėliai, žinoma, palengvino šiek tiek mums kelionės naštą, bet faktiškai mes važiuojame už savo pinigus. Tikimės, kad ir kitais metais gausime didesnę ar mažesnę sumą. Pinigai pinigais, bet manau, kad reikia, kad mūsų gretos gausėtų. Taip, nario mokesčio rinkliava žmones atbaido, bet, mielieji, bendravimas mums svarbus lyg oras. Būkime aktyvūs ir dalyvaukime visur. Ateikime, bendraukime, būkime kartu. Šito ir noriu jums palinkėti. Gyvenkime aktyviai, draugiškai. Pagyvenę žmonės nėra apsnūdę ir galvoja aktyviai visur dalyvauti, - kreipdamasi į susirinkusius sakė „Bočių“ bendrijos Švenčionių skyriaus pirmininkė Janina Kulda, o po to prasidėjo bendravimas, kurį lydėjo ir muzika, ir dainos, nes senjorai ne tik keliauti, bet ir groti moka.

Algis JAKŠAS