Mes turime 291 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2726
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12913
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88943
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Vaikai nusiramina, piešdami ant vandens

2018 m. gruodžio 1 d., šeštadienis Nr.89 (1813)

Su sunkumais kasdienybėje susiduriantys Švenčionių moksleiviai atsipalaiduoja ir lavinasi išskirtinėse „Ebru“ pamokose. Iš Turkijos kilusia tapybos technika susidomėjo ne tik vaikai, bet ir mokytojai. Švenčionių rajono švietimo pagalbos tarnybos metodininkė Daiva Bernatavičienė artimiau susipažinusi su tapymo ant vandens technika iš karto nusprendė šią veiklą pasiūlyti Švenčionių ugdymo įtaigose.

Šią techniką išbandžiusių nėra daug. „Ebru“, prieš 500 metų iš Turkijos kilusi tapybos ant vandens technika, vaikams tinkama veikla, padedanti atsipalaiduoti bei paskatinti prasmingą jų užimtumą ir socializaciją. Netradicinė jaunimo įgūdžių lavinimo idėja įgyvendinama pagal LR Vidaus reikalų ministerijos (VRM) administruojamą priemonę „Vietos plėtros strategijų įgyvendinimas“. Projektui įgyvendinti iš Europos Sąjungos (ES) fondų ir bendrojo finansavimo lėšų buvo skirti 2 tūkst. 600 eurų. Projekto vertė – 3 tūkst. 800 eurų.

Finansavimas skirtas ir dar 38-ių Bendruomenės inicijuotų vietos plėtros strategijų įgyvendinimui. Gautos lėšos per miesto vietos veiklos grupę (VVG) paskirstomos vietos bendruomenių rengiamiems socialiniams projektams, kuriais siekiama mažinti skurdą ir socialinę atskirtį, skatinama savanorystė, gyventojų įsitraukimas į bendruomenės veiklą.

Mūsų inf.

 
Reklaminis skydelis