Mes turime 298 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3416
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13603
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89633
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2018 m. gruodžio 1 d., šeštadienis Nr.89 (1813)

Girtą sūnų išprašė policija

Lapkričio 21 d. pranešė Žemutinės g., Švenčionėlių m., gyventoja, jog girtas jos sūnus beldžiasi į buto duris, nors jis šiame bute negyvena. Atvykus policijos pareigūnams, buto savininkė atidarė duris ir prašė išvežti sūnų, nes girto ji nenori įsileisti ir pareiškė, kad įsileis tik tada, kai šis išsiblaivys. Triukšmadariui surašytas AN protokolas, kuris užtraukia baudą nuo 14 iki 30 eurų.

 

Neblaivūs triukšmadariai išlaipinti iš traukinio

Lapkričio 21 d. gautas pranešimas iš „Lietuvos geležinkeliai“ operatorės, kad keleiviniame traukinyje, vykstančiame per mūsų rajono teritoriją triukšmauja, kabinėjasi prie keleivių du girti asmenys. Traukinys 19.20 val. bus Pabradės geležinkelio stotyje, kur lauks policijos pareigūnų. Atvykus traukiniui „Lietuvos geležinkeliai“ kontrolierė paaiškino, kad du piliečiai vyksta be bilietų ir konfliktuoja. Vienam iš jų nustatytas 0,18 prom. girtumas, antrajam – 3,20 prom. Jam surašytas AN protokolas už girto pasirodymą viešoje vietoje ir teks sumokėti baudą. Minėti piliečiai išlaipinti iš traukinio.

 

Konfliktavo su teta

Lapkričio 22 d. gautas pranešimas iš Adutiškio g., Švenčionių m., gyventojo. Jis pranešė, jog jam trukdo ilsėtis neblaivi teta. Atvykus policijos pareigūnams, girtas pilietis paaiškino, kad iki atvykstant policijos pareigūnams (pareigūnai atvyko per 7 minutes) jis su teta susitaikė ir niekam pretenzijų neturi, paaiškino, jog teta prieš jį nesmurtavo, įvyko žodinis konfliktas, po kurio teta pasišalino iš namų. Vyrui surašytas AN protokolas, kuris užtraukia baudą nuo 30 iki 90 eurų.

 

Triukšmadariui teks patuštinti kišenę

Lapkričio 23 d. gautas pranešimas, jog Stoties g., Švenčionių m., laiptinėje kažkas triukšmauja, rėkauja, trukdo ilsėtis. Policija atvyko per 13 minučių. Nustatyta, jog viešąją rimtį trikdė jaunuolis, kuriam surašytas AN protokolas pagal du straipsnius – už girto pasirodymą viešoje vietoje ir viešosios rimties trikdymą, todėl piliečiui teks patuštinti kišenę.

 

Rado nelegalių cigarečių

Lapkričio 23 d. Vasarvietės g., Pabradės m., patikrinimo metu pas pilietį aptikta 10 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su Baltarusijos Respublikos skiriamaisiais ženklais. Cigaretės paimtos, jam surašytas AN protokolas, kuris užtraukia baudą nuo trisdešimt iki vieno šimto penkiasdešimt eurų.

 

Sumušė ir atėmė telefoną

Lapkričio 24 d. gautas pareiškimas iš Girulių g., Vilniaus miesto gyventojo, kuriame nurodoma, jog 2018-11-24 apie 18.30 val. Molėtų g., Pabradės mieste, jam būnant svečiuose išgertuvių metu namo kieme jį sumušė iš matymo pažįstamas vyras ir pasisavino mobilaus ryšio telefoną. Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Iškvietė melagingai

Lapkričio 24 d. pranešė Senos Pašaminės gyventojas, kad namuose neblaivus ir agresyvus sūnus. Atvykus policijos pareigūnams, paaiškėjo, jog nei smurto, nei konflikto nebuvo. Piliečiui nustatytas 1,82 prom. girtumas. Tai jau ne pirmas kartas, kai pilietis melagingai kviečia policijos pareigūnus, jam eilinį kartą surašytas AN protokolas dėl melagingo iškvietimo ir gresia bauda nuo dviejų šimtų iki dviejų tūkstančių eurų.

 

Avarijoje žuvo jaunuolis

Lapkričio 26 d. gautas pranešimas, jog kelyje Švenčionys-Reškutėnai apvirto automobilis „Audi 80“. Vėliau paaiškėjo, kad automobilyje buvo keturių jaunuolių kompanija. Jie važinėjo slidžiame kelyje kelias valandas, manoma, jog buvo viršijamas greitis. Taip pat neatmetama, kad vairuotojas ir chuliganiškai vairavo. Pirminiais duomenimis, automobilis tapo nevaldomas, vertėsi, trenkėsi į elektros stulpą, kurį nulaužė. Po stipraus smūgio visas automobilio stogas liko sumaitotas. Nuo didelio smūgio įvykio vietoje žuvo devyniolikos metų vaikinas, jam teko stipriausias smūgis į stulpą. Šalia žuvusio jaunuolio sėdėjusiam penkiolikmečiui taip pat kliuvo, stipriai sužalotasjaunuolis išvežtas į Vilniaus vaikų ligoninės reanimacijos skyrių, medikai kovoja dėl jo gyvybės. Įvykio vietoje paaiškėjo, kad automobilį vairavęs dvidešimt penkerių metų vyras – neblaivus, jam nustatytas 0,65 prom. girtumas. Šalia jo buvusi keleivė, kuriai vos penkiolika metų, - taip pat neblaivi (0.69 prom.), ji sužalojimų nepatyrė, perduota tėvams. Maža to, į nelaimės vietą atvykę pareigūnai rado iš mašinos išvilktą ir ant žemės paguldytą žuvusįjį. Manoma, kad sveiki likę jaunuoliai stengėsi draugui padėti, bet jau buvo per vėlu. Policija informavo, kad vaikinas, kuris įtariama vairavo automobilį, neturi vairuotojo pažymėjimo. Taip pat buvo pastebėta, kad transporto priemonėje nėra oro pagalvių, visgi, priekyje sėdėję jaunuoliai sužalojimų nepatyrė.

 

Trenkė dukrai

Lapkričio 27 d. pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl smurto artimoje aplinkoje. Senos Pašaminės kaime girtas tėvas (nustatytas 2,87 prom girtumas) trenkė savo dukrai, (nustatytas 2,77 prom girtumas) delnu į žandą, tuo sukeldamas jai fizinį skausmą. Įtariamasis sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

 

Apsivogė

Lapkričio 27 d. prekybos centre IKI, esančiame Arnionių g., Pabradės mieste, apsivogė pilietis, jam surašytas AN protokolas ir gresia bauda nuo 90 iki 300 eurų.

 

Vilniaus AVPK Švenčionių r. PK inf.

 
Reklaminis skydelis