Mes turime 571 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1196
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19617
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:101366
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Prieššventiniai jaunųjų atlikėjų pasirodymai

2018 m. gruodžio 5 d., trečiadienis Nr.90 (1814)

Prieššventinis laikotarpis muzikantams, dainininkams – konkursų ir festivalių metas. Sniegingą gruodžio 1-ąją, šeštadienį, į senovinėmis freskomis išdabintą Vilniaus viešbučio „Domus Maria“ didžiąją salę jaunieji atlikėjai iš įvairių Lietuvos meno mokyklų, vaikų ugdymo įstaigų bei muzikos studijų rinkosi į III festivalį „Fortissimo“. Tarp jų buvo gražus būrelis Švenčionėlių meno ir Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklų muzikantų ir dainininkų. Festivalį rengia organizacija „Vaikas ir muzika“.

Ši organizacija nuo 2003 metų rengia tarptautines muzikos ugdymo konferencijas ir seminarus Lietuvoje. Jai svarbus Lietuvos muzikos mokytojų ir mokinių muzikinis ugdymas ir smagus vaikų muzikavimas. Nuo 2010 metų sukauptą patirtį ir žinias muzikos pedagogai dalinasi su mokiniais įkurtoje muzikos mokykloje „Vaikas ir muzika“. Pasak šios mokyklos steigėjų, kiekvienam vaikui kuriama individuali programa, kad išliktų motyvacija, o noras tobulėti – augtų.

Pasirodyti ir kitų pasiklausyti išskirtinėje erdvėje iš Švenčionėlių meno mokyklos vyko ir puikiai sugrojo pirmokė Rusnė Paškevičiūtė (mokytoja ekspertė Loreta Šidlauskienė), Emilija Basytė, Sofija Sarksian, Matvej Darasevič (mokytoja metodininkė Tatjana Šapokienė). Įdomią programą parengė jungtinis Švenčionėlių ir Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklų skudutininkų ansamblis – Šarūnas, Motiejus, Austėja V., Austėja M., Austėja O., Geilė, Brigita, Karolina, Rusnė (mokytoja metodininkė Virginija Beržinskienė). Ansamblis pradėjo IV festivalio dalį ir atliko skudučių sutartines. Gerai grojo ir mokytojos metodininkės Lilės Girulskienės ugdytiniai: Gabija Zenkevičiūtė, Edita Činčikaitė, duetas – Justė Semėnaitė ir Deimantė Rakštelytė. Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos mokytojos ekspertės Ilonos Vinikaitės parengta jaunoji dainininkė Brigita Morozaitė festivalyje dainavo, o jai akomponavo mokytoja L.Girulskienė ir mokytojos V.Beržinskienės vadovaujamas smuikininkų ansamblis. Šventinę nuotaiką dar labiau sustiprino Gailės Galatiltytės (mokytoja metodininkė Irena Kerulienė) daina „Kalėdų paslaptis“. Gailė, be to, yra ir nuolatinė „Dainų dainelės“ dalyvė, dainavusi ir televizijoje.

Festivalio dalyviai buvo apdovanoti padėkomis ir atminimo dovanėlėmis, turiningai praleido laiką estetiškoje aplinkoje, pasisėmė naujų idėjų ateičiai.

Festivalio „Fortissimo“ direktorė Sonata Latvėnaitė Kričenienė apibendrindama jaunųjų atlikėjų šventę pasidžiaugė, kad Lietuvoje daug šeimų, kurios mėgsta muziką, skatina vaikus atrasti muzikavimo ir kūrybos džiaugsmą, o mokytojai kartu su mokiniais drąsiai ieško naujų erdvių ir formų. Festivalis kaip tik ir skatina atrasti, sukurti, parodyti ir viskuo pasidalinti vieni su kitais.

Irena POŽĖLIENĖ