Mes turime 354 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1490
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11677
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87707
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Atnaujinamas transporto priemonių registracijos liudijimas

2018 m. gruodžio 5 d., trečiadienis Nr.90 (1814)

Nuo gruodžio 3 d. keitėsi transporto priemonės registracijos liudijimas. Jis ir toliau išliko žalios spalvos, tačiau jame yra fiksuojama daugiau duomenų, o taip pat nebeliko darbuotojo parašo bei „Regitros“ antspaudo. Anksčiau išduotų registracijos liudijimų keisti į naujus nereikės.

Duomenys apie transporto priemones yra fiksuojami ir saugomi „Regitros“ duomenų bazėse. Kitaip tariant, įvairios institucijos duomenis ima būtent iš ten, tad pats registracijos liudijimas yra tiesiog popierinis informacijos išrašas. Taigi, remiantis kitų šalių praktika ir siekiant sumažinti administracinę naštą, atsisakoma darbuotojų parašo ir įmonės antspaudo ant popierinio registracijos liudijimo blanko.

Naujai išduodamuose registracijos liudijimuose taip pat bus spausdinami papildomi duomenys. Pavyzdžiui: nuo šiol juose bus galima rasti automobilio vardinį variklio sūkių skaičių, išmetamųjų teršalų lygį, bus įrašomas savininko gyvenamosios vietos ES valstybėje narėje adresas bei kt.

Iki dabar įrašomų duomenų kodai ir paaiškinimai buvo spausdinami tik ant vienos iš trijų sulankstomų registracijos liudijimo pusių, nuo šiol jie bus išvardyti ir atspausdinti per visą nugarėlę. Būtina pastebėti, jog naujas duomenų išdėstymo standartas sumažins dokumento klastojimo ir neteisėto duomenų prirašymo galimybes.

„Regitros“ inf.

 
Reklaminis skydelis