Mes turime 140 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:908
mod_vvisit_counterŠią savaitę:4301
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:51627
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Smagi ir turininga viešnagė Biržų krašte

2019 m. sausio 9 d., trečiadienis Nr.2 (1822)

Ankstų žiemos rytą Milkuškų kaimo bendruomenė kartu su Zadvarninkų kaimo bendruomene leidosi į pažintinę ekskursiją po Biržų kraštą. Nors kelionė iš pradžių atrodė būsianti ilga, tačiau laikas praskriejo labai greitai su smagia kompanija.

Atvykus į Biržus, akį patraukė neeilinis kraštovaizdis ir, žinoma, Biržų smegduobės bei jų gausa. Daugiau pažinti miesto objektus ir rajono kraštovaizdį padėjo Biržų regioninio parko gidė. Ji plačiai papasakojo apie miesto istoriją, reljefą bei aprodė dėmesio vertus, lankytinus objektus. Visiems didelį įspūdį padarė neeilinis, įdomios konstrukcijos apžvalgos bokštas, į kurį nebijojo įlipti tik patys drąsiausi ekskursijos dalyviai. Šviečiant saulutei iš bokšto buvo gerai matyti Biržai ir aplink bokštą bei toliau esančios smegduobės. Taip pat aplankėme ir žymiąją smegduobę „Karvės ola“, sužinojome jos atsiradimo legendą bei pasigrožėjome kitomis, ne ką mažiau įspūdingesnėmis smegduobėmis.

Labiausiai lauktas objektas, mano manymu, buvo Biržų pilis. Žymiųjų Tiškevičių bei bajorų Radvilų pilyje, kuri dabar restauruota, įrengtame muziejuje su Biržų kultūra, bei senaisiais laikais supažindino muziejaus gidė. Pilyje grožėjomės kultūrinio paveldo eksponatais bei Radvilų istorinio gyvenimo motyvais. Žinoma, aplankėme ir žymiausią bei garsiausią šio krašto „Rinkuškių“ alaus fabriką. Ten mūsų laukė trumpa ekskursija po fabriką bei smagi alaus degustacija.

Taipogi turėjome galimybę pasisvečiuoti Kirkilų kaimo bendruomenėje. Bendruomenės pirmininkė papasakojo apie bendruomenės veiklą, atliktus projektus. Parodė restauruotą bendruomenės pastatą, įrengtą pavėsinę, kitas patalpas. Padėkoję už malonų priėmimą, leidomės namo, dalindamiesi smagioje bei turiningoje išvykoje patirtais įspūdžiais ir naujais potyriais.

Monika BARAŠIŪTĖ