Mes turime 315 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3593
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13780
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89810
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Dvi istorijos ta pačia tema – rajono valdžia antrąkart užsimojo prieš bendruomenę

2019 m. sausio 9 d., trečiadienis Nr.2 (1822)

Valdininkai apkaltino bendruomenę vagiant seniūnijos muilą ir tualetinį popierių...

Apie 2000-uosius tik pradėjusios kurtis kaimo bendruomenės sulaukė visokeriopos savivaldybės paramos, gavo patalpas. Esant vietinės valdžios palaikymui bendruomenės kūrėsi labai aktyviai, susibūrę žmonės ėmėsi tvarkyti aplinką, rengti šventes, kurti jaukias erdves. Tarp jų buvo ir Adutiškio miestelio bendruomenė. Tarp seniūnijos ir bendruomenės buvo puikūs santykiai. Buvęs seniūnas Arūnas Pirštelis sako kitaip ir neįsivaizduojantis, todėl tai, kas dabar dedasi Adutiškyje, jam primena absurdą. Seniūnija paskelbė karą savo gyventojams. Na, gal Adutiškio miestelio bendruomenei priklauso ir ne visi seniūnijos gyventojai, bet bendruomenės nariai tikrai visi adutiškiečiai, ne iš Marso juk, tad prieš užsimojant asmeniui, kuris veržiasi vadovauti seniūnijai, vertėtų gerai pagalvoti. Jau nekalbant apie kitą asmenį, kuris pasirašo po tokiu absurdišku tekstu, mesdamas protu nesuvokiamus kaltinimus garbingiems žmonėms.

Adutiškio miestelio bendruomenė pagal panaudos sutartį ir 2011 metų gegužės 18 d. aktą naudojasi jai skirtomis patalpomis Adutiškio daugiafunkcinio centro pastate, kuris juridiškai priklauso Švenčionių rajono savivaldybei, o realiai yra seniūnijos žinioje. Nuo 2011 metų bendruomenė tvarkingai naudojasi patalpomis griežtai pagal paskirtį, nesulaukė jokių priekaištų, neturėjo jokių problemų. Bet šią žiemą prasidėjo rimtos problemos. Vieną kartą bendruomenės valdyba nepateko į savo kabinetą – daugiafunkcinio centro lauko durų spynos buvo pakeistos. Netrukus bendruomenė gavo ir baisų raštą. Baisų visom prasmėm. Pirmiausia apribojamas bendruomenės laikas naudotis patalpomis – galima tik tuo laiku, kai dirba seniūnija. Kaip bendruomenė gali vykdyti savo veiklą tokiu laiku, kai daugelis žmonių dirba? Juk bendruomenių aktyvistai šiai veiklai aukoja vakarus ir poilsio dienas. Antra, šių apribojimų priežastis grindžiama protu nesuvokiamu motyvu: iš rajono valdžiai priklausančios laikinosios seniūnės Inos Sinienės rašto belieka manyti, kad  bendruomenė vagiliauja muilą ir tualetinį popierių.

Negalite patikėti? Skaitykite Inos Sinienės surašytą ir pasirašytą raštą. Atsiprašome, kalba netaisyta.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 

Mūsų publikacijų pėdsakais. Švenčionių rajono savivaldybė užsimojo prieš kaimo bendruomenes

Daugiau kaip prieš dešimtmetį pradėjusios kurtis kaimo bendruomenės sustiprėjo, išmoko dirbti su projektais, kai kurios net bendruomenių namus įkūrė. Pastatus prie anos valdžios lengvai gavo iš savivaldybės – tik kurkitės. Taip panaudos pagrindais 2003 m. savivaldybė suteikė patalpas vienai pirmųjų rajone įsikūrusiai ir vienai aktyviausių Reškutėnų kaimo bendruomenei. Ši bendruomenė dalyvauja ir tarptautiniuose projektuose. Bendruomenės namus nariai įsirenginėjo su entuziazmu, prisidėdami savo neatlygintinu darbu. Iš projektų įsigijo įvairaus turto, kurį naudojo bendruomenės veiklai.

Tik neseniai „meras Rimatas Klipčius pagerbė savo apsilankymu Reškutėnų bendruomenę“ (citata iš spaudos, - red.), ir štai – „velykinė“ staigmena. Iš savivaldybės nutekėjusia informacija buvo sunku patikėti.  Dar nepasibaigus sutarties galiojimui, rajono savivaldybės administracijos direktorius Andrius Šarėjus parašė įsakymą nepratęsti patalpų nuomos sutarties su Reškutėnų bendruomene. Ir visa tai – po mero „pagerbimo“...  Patalpas atlaisvinti įsakyta per dvi savaites nuo įsakymo – iki balandžio 1 d., nors sutartis galioja iki gegužės 1 d. Be jokių motyvų ir argumentų.

Vis dar negalite patikėti? Pridedame oficialų raštą.

 "Švenčionių krašto“ inf.

„Švenčionių kraštas“, 2016-04-26

 

 
Reklaminis skydelis