Mes turime 355 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2295
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18496
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94526
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Laikykitės, Švenčionys! Nueinanti rajono valdžia jums ruošia „dovanėlę“

2019 m. sausio 30 d., trečiadienis Nr.8 (1828)

Rajono valdžia ketvirtadienį tarybos posėdyje rengiasi pritarti Švenčionių socialinių paslaugų centro kartu su partneriais iš Baltarusijos, Vitebsko srities, Postavų socialinio gyventojų aptarnavimo teritoriniu centru bendram projektui – įkurti Švenčionyse Socialinius namus. Projektas finansuojamas pagal 2014-2020 metų Europos kaimynystės priemonę Latvijos, Lietuvos ir Baltarusijos bendradarbiavimo per sieną programą. Klausimas jau buvo pateiktas svarstyti komitetams. Jeigu tarybos posėdyje bus pritarta, Švenčionyse atsiras objektas, kuris vargu ar prisidės prie miesto įvaizdžio ir saugumo gerinimo. Įdomiausia, kad jo niekas rajonui nebruka – pati rajono valdžia susigalvojo pramogą, kuri, beje, rajono biudžetą patuštintų visu 10000 eurų (prie europinių reikėtų prisidėti rajono biudžeto lėšomis).

Socialiniuose namuose būtų apgyvendinti socialinę riziką patiriantys suaugę asmenys: priklausomi nuo alkoholio, narkotinių medžiagų, benamiai, asmenys, grįžę iš įkalinimo vietų bei jų šeimos. Projekto įgyvendinimo metu paslaugas Švenčionių rajone iš viso gautų 90 asmenų ir jų šeimos narių. Ar tikrai tokių namų Švenčionims labiausiai reikia?

Projektą numatoma įgyvendinti Švenčionių socialinių paslaugų centrui priklausančiose patalpose adresu Stoties g. 16, Švenčionių m. (buvę Senelių namai, dar anksčiau – ligoninė).

Ar nori švenčioniškiai tokios kaimynystės, rajono valdžia neklausė. Galima lažintis, kad niekas apie tokius ketinimus nė negirdėjo.

Valdantieji, pasitelkę nepasižyminčius tvirtomis pažiūromis ir stipria valia perbėgėlius, turi užtikrintą daugumą taryboje ir sprendimus priima „buldozerio“ principu, neatsižvelgdami nei į opozicijos, nei kitų oponuojančių partijų atstovų pasiūlymus. Vienintelis, kas gali atgrasyti valdžią nuo šio keisto užmojo – viešumas. Patirtis rodo, kad jis veikia. Prieš Kalėdas paviešinus valdžios ketinimą branginti keleivių vežimą Vilniaus kryptimi, valdininkai atsitraukė. Bent jau kuriam laikui, o paskui gal ateis kiti, jautriau žiūrintys į rajono gyventojus, o ne apie vežėjo pelną.

Mūsų inf.

 
Reklaminis skydelis