Mes turime 313 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:159
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16360
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92390
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Kiek valstybei ir žmonėms kainavo politinės rietenos?

2012 m. kovo 24 d., šeštadienis Nr.24 (1167)

Liberalai parodė „charakterį“ konservatoriams ir sukūrė net dvi savaites trukusią politinę krizę, kuri baigėsi vienos figūros šachmatų lentoje pašalinimu. Valdančioji dauguma pro sukąstus dantis paskelbė, jog galės dirbti toliau. Tai ką dabar darys konservatoriai, kurių pagrindinis rinkiminis koziris – ieškoti politinių priešų?

„Neabejoju, kad visas šis politinis cirkas turi ir liūdnąją pusę. Sukurta politine krize labai patogu pridengti savo neveiklumą: nevykdomus energetinius projektus, įšaldytą renovaciją, augantį jaunimo nedarbą, didėjančias šilumos ir degalų kainas. Dvi savaites trukusios politinės rietenos užgožė bet kokią galimybę spręsti valstybei svarbius klausimus“, – sako Seimo opozicijos lyderis Algirdas Butkevičius.

Kol Lietuva laukia šventųjų Velykų, valdančioji dauguma (greičiausiai priversta Daukanto rūmų) pradėjo velykinių nuolaidų sezoną. Anksčiau net už didžiuosius prekybos centrus. Deja, sumokėję sąskaitas už šildymą žmonės, neturės galimybių itin išlaidauti ir prekybos centruose. O juk valdančiajai daugumai svarbesnės yra politinės nuolaidos, o ne svarbiausių problemų sprendimas.

Sunku įsivaizduoti darnų ministrų kabineto ir Seimo valdančiosios daugumos darbą, kurio reikėtų dar neparuoštiems ir nepateiktiems strateginiams energetikos projektams. Tai nebus taip paprasta, kaip kurti Lietuvos viziją iki 2030 metų. Sprendimai būtini čia ir dabar, nes Lietuva beviltiškai vėluoja į nuvažiuojantį traukinį.

Panašu, jog Lietuvos žmonėms politinių rietenų nuostolius visgi teks suskaičiuoti rudenį.

Auksė KONTRIMIENĖ
 

 
Reklaminis skydelis