Mes turime 296 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:543
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16744
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92774
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nepriklausomas kandidatas į rajono merus Eimutis Valiukas: „Atsinešu sprendimus, o ne problemas“

2019 m. kovo 1 d., penktadienis Nr.17 (1837)

Kandidatuoju pirmą kartą, tad mane kai kurie vadina politikos naujoku. Manau, kad naujas požiūris ir vadovavimo stilius rajonui būtų tik į naudą, o gyvenimiška patirtis visais atvejais padės.

Esu kandidatas tik į mero pareigas – manęs nėra sąrašuose į rajono tarybą, neturiu net finansinių rėmėjų. Manau, tai suteikia visišką laisvę dirbti žmonėms. Klausausi diskusijų, skaitau politinę reklamą – visi vardina problemas, žada spręsti, bet pabuvę valdžioje, jas vėl po savęs palieka dar labiau įsisenėjusias. Kiek gali tęstis tas užburtas ratas? Todėl sakau: aš ateinu ne problemų skaičiuoti, o atnešu konkrečius sprendimus. Gali pasirodyti, kad tie sprendimai labai paprasti, bet jeigu žmonės skundžiasi, vadinasi, ir tie paprasti dalykai nepadaryti.

Šiandieną noriu paliesti tai, kas rajone labiausiai reikalauja skubių sprendimų, - sveikata, švietimas ir jaunimas.

Daug bendrauju su rajono žmonėms – ačiū jiems už nuoširdumą, šiltus pokalbius, svetingumą. Ir kaip negera ant širdies, kai šie žmonės skundžiasi, kad nėra kuo nuvažiuoti iki ligoninės, nuogąstauja, kas bus, jeigu susirgs. Juos baugina kalbos apie ligoninės uždarymą. Kas, jeigu ne rajono valdžia, turi stoti mūru už tai, kad žmonės gautų tinkamą gydymą savo rajone? Esu įsitikinęs, kad rajono meras su visa taryba privalo išsklaidyti įtampą dėl ligoninės ateities ir užtikrinti, kad gyventojai ir toliau čia gaus visas būtinas paslaugas. Ir ne žmonės turi sukti galvas, kaip tai padaryti, o rajono valdžia.

Šiandieną visa atsakomybė už jaunimo ugdymą užkrauta mokyklai. Manau, kad mokykla pirmiausia turi suteikti mokiniui žinias, o tėvai turi paruošti vaiką mokyklai, dalyvauti jo ugdyme, kad vaikas žinotų ir savo pareigas, ne tik teises. Suprantu, ne kiekviena šeima sugeba tai padaryti, tad į pagalbą turėtų ateiti Švietimo skyriaus ir kitų tarnybų specialistai. Kad mokytojai jaustų visuomenės rūpestį ir palaikymą, nebūtų išbalansuoti įtempto darbo, mano įsitikinimu, savivaldybė bent kartą per metus turėtų skirti kiekvienam poilsio savaitgalį jėgų atstatymui gerame SPA centre. Tai būtų efektyvi rajono biudžeto investicija į žmogiškuosius išteklius. Rajono biudžetas gausus, tik neracionaliai naudojamas.

Kokiais darbais valdžia gali didžiuotis, jeigu rajone gyventojų ir toliau sparčiai mažėja? Per ketverius metus iš rajono išvažiavo 2300 žmonių. Baisi statistika! Kol dar yra jaunimo rajone, reikia skubiai kurti patrauklias sąlygas, kad neišvažiuotų ir tie, kurie dar čia. Tik taip sustabdysime rajono nykimą. Jaunimui reikia ne tiek ir daug – darbo ir pramogų. Deja, nėra nei vieno, nei kito. Reikia ieškoti rimtų investuotojų – bus darbo. Kiekvienas meras turėtų duoti savo rajonui tiek, kiek davė Kaunui V.Matijošaitis.

Po darbo reikia pailsėti. Ką rajone jaunam žmogui veikti savaitgalį? Mokyklose šokių nėra. Kultūros centruose po renovacijos jaunimui, kuriam natūralus poreikis tiesiog pasišokti, neliko vietos. Nors tai, kas buvo vadinama diskotekomis, šiais laikais neatlaiko kritikos, bet vis geriau, negu nieko. Padarysime geriau – įkursime šiuolaikinį poilsio ir pramogų klubą, kuriame bus įvairios paskirties erdvės jaunimui ir paaugliams pagal jų amžių, kur bus galima ir gimtadienius atšvęsti, ir draugų pasikviesti. Kaip tik tam  tinkamas pastatas Švenčionėliuose stovi tuščias.

Miestuose įrengsime vaikų ir jaunimo vairavimo įgūdžių aikšteles, kuriose jaunimas mokysis ne tik saugaus vairavimo, bet ir kultūros kelyje.

Kviečiu jaunimą balsuoti už mane, ir mes drauge sukursime draugišką jaunimui aplinką.

Politinė reklama. Apmokėta iš kandidato į merus Eimučio Valiuko rinkimų sąskaitos. Užs. Nr. RI-2019/3

 
Reklaminis skydelis