Mes turime 598 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:12094
mod_vvisit_counterŠią savaitę:30515
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:112264
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Ignalinos pasienio rinktinėje Kovo 11-oji paminėta eilėmis

2019 m. kovo 20 d., trečiadienis Nr.21 (1841)

Kovo 12 d. Ignalinos pasienio rinktinėje įvyko iškilmingas minėjimas, skirtas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai.

Lenkiuosi tau, gimtoji žeme, ne nuolankumas, o meilė tau manyje gyvena <...>“, – šventinį renginį eilėmis pradėjo kraštietis poetas, fotomenininkas Algis Jakštas. O po sugiedoto Lietuvos himno visus susirinkusius su Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena pasveikino, palinkėjo būti vieningiems, kaip ir prieš dvidešimt devynerius metus, rinktinės vadas Saulius Tamulevičius.

Renginio metu prisiminta 1990-ųjų kovo 11-oji, kuomet Lietuvos Respublikos Aukščiausioji Tarybapriėmė Aktą „Dėl Lietuvos Nepriklausomos valstybės atstatymo“, už kurį balsavo 124, susilaikė 6 deputatai. Šiuo aktu Lietuvos Respublikos Aukščiausioji Taryba, reikšdama Tautos valią, nutarė ir iškilmingai paskelbė, kad yra atkuriamas 1940 metais svetimos jėgos panaikintas Lietuvos Valstybės suverenių galių vykdymas, ir Lietuva vėl yra nepriklausoma valstybė.

Į renginį pakviestas Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos lietuvių kalbos mokytojas–kultūrininkas Vasilijus Trusovas Kovo 11-ąją įvardijo kaip vieną svarbiausių naujausios Lietuvos istorijos datų, reikšmingą ir svarbią kiekvienam lietuviui. Susirinkusiems svečias kalbėjo apie laisvę istoriniu, publicistiniu ir meniniu aspektais.

Iškilmingo minėjimo metu už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą apdovanoti trečiojo laipsnio Valstybės sienos apsaugos tarnybos pasižymėjimo ženklu „Valstybės sienos sargyboje 10 metų“ – Puškų pasienio užkardos jaunesnysis specialistas Paulius Dambrauskas ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos pasižymėjimo ženklu „Pavyzdingas pasienietis“ (sidabro spalvos) – Puškų pasienio užkardos jaunesnysis specialistas Gytis Luneckas.

Iškilmingą minėjimą vainikavo svečias, renginį eilėraščiu „Lenkiuosi tau, gimtoji žeme“ pradėjęs kraštietis Algis Jakštas. Poetas skaitė savo kūrybos eiles iš naujausių poezijos rinkinių „Anapus tylos“, „Laikinumas“, „Iliuzijos“ ir „Savasties ieškojimas“. Pertraukėlių tarp eilių metu saksofonu grojo Vidiškių gimnazijos moksleivis Povilas Trubila.

Rima MALDŽIŪTĖ

Viešųjų ryšių specialistė