Mes turime 364 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1834
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18035
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94065
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Žmogų sukuria gamta

2019 m. kovo 30 d., šeštadienis Nr.24 (1844)

Daugiau kaip prieš dešimtmetį Lietuvoje prasidėjusi kampanija „Be patyčių“ sėkmingai tęsiama ir Švenčionėlių Mindaugo gimnazijoje. Mokinių tarybos iniciatyva susibūrę bendraminčiai kovo 18-22 dienomis paskelbė „Veiksmo savaitę“, kurios pagrindinis šūkis „Uniformas keičia spalvos!“ kvietė keistis.

Pirmadienis – raudonas. Tai mokinių siekis prisiminti ir prisidėti prie Tarptautinės Raudonos nosies dienos minėjimo. Kuo ypatinga ši diena? Tiesiog su raudona klouno nosimi eini linksminti visų sutiktų žmonių, bet pirmiausiai – vaikų, kurie serga ir guli ligoninėje. Juk šypsena – geriausias vaistas. Tądien, kas galėjo, visi pasipuošė raudonai, o būrys entuziastų nuvyko į Švenčionių ligoninės pediatrijos skyrių ir mažiesiems ligoniams dovanų paliko stalo žaidimų.

Antradienis - Pempės diena. Gimnazija pražydo ryškiausių pavasario gėlių žiedais, taip sutikdama grįžusius paukščius ir pavasarį.

Trečiadienį – „žaliavome“ Žemės dienos garbei. Sėjome ir sodinome. Kas vienmetes vasaros gėles, kas svogūnines, o kai kas jau namuose paaugintus daigus. Sušilus orams, visa ši suvešėjusi žaluma papuoš gimnazijos aplinką.

Ketvirtadienio laukėme bene labiausiai – tai Miego diena. Pasipuošę pačių įvairiausių stilių pižamomis, įsisupę į minkštus, patalus primenančius chalatus, vieni basnirčia, kiti su kojinėmis įsispyrę į šlepetes – visi kūrė miegančiųjų karalystės įspūdį. Tačiau nuotaiką skaidrino labai margos ir skirtingų porų kojinės. Tikriausiai nereikia priminti, jog skirtingos kojinės yra tapusios tarptautiniu tolerancijos su Dauno sindromą turinčiais žmonėmis simboliu.

Savaitė baigėsi mėlynai - Vandens diena. Gimnazistai pasižadėjo atsakingai rūpintis aplinka, kurioje gyvena, raštu patvirtindami savo pažadą žemei.

Laikas prabėgo greitai, juk leidome jį kartu: tiesiog būdami šalia ar kurdami drauge. Ir sunku ginčytis su V. Belinskiu, teigiančiu, kad žmogų sukuria gamta, bet išugdo ir subrandina visuomenė.

Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos mokinių taryba

 
Reklaminis skydelis