Mes turime 182 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2588
mod_vvisit_counterŠią savaitę:5981
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:53307
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nuo meningokoko vaikus paskiepijo arba skiepys tik pusė tėvų

2019 m. balandžio 6 d., šeštadienis Nr.26 (1846)

Pusė tėvų, auginančių vaikus iki 10 metų amžiaus, juos jau paskiepijo arba yra apsisprendę paskiepyti nuo meningokokinės B tipo infekcijos, 28 proc. tėvų dar neapsisprendę, kaip elgtis, o  kas dešimtas iš tėvų neketina skiepyti vaikų nuo šios pavojingos ligos nes palaiko antivakcininį judėjimą. Medikai pabrėžia, kad skiepai yra vienintelė patikima prevencija prieš gyvybei pavojingas invazines meningokokinės infekcijos formas.

Meningokokinė B tipo infekcija yra  klastinga ir pavojinga liga. Ankstyvuosius ligos simptomus sunku atpažinti, o progresuoja ji labai greitai – prasidėjusi karščiavimu per 24 valandas gali baigtis mirtimi. Išgyvenusiems pacientams 1 iš 5 atvejų išsivysto fizinė ar protinė negalia visam gyvenimui. 

Lietuva pirmauja Europos Sąjungoje pagal sergamumą B tipo meningokokine infekcija – kasmet šia liga užsikrečia apie 80 žmonių, o kas 10 užsikrėtęs miršta. Nuo praėjusių metų liepos įtraukti į vaikų profilaktinių skiepijimų kalendorių – valstybės lėšomis skiepijami 2018 m. gegužės 2 d. ir vėliau gimę vaikai. 

„GSK Lietuva“ inf.