Mes turime 369 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4423
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20624
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96654
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Vytautas Bulka: „Apgailėtinai atrodo žmonės, gyvenantys ne savo, o kitų gyvenimą“

2012 m. kovo 31 d., šeštadienis Nr.26 (1169)

Tarybos narys Vytautas BULKA dalinasi nuomone apie opozicijos ataskaitas gyventojams
 

Jūsų pasirodymas susitikimuose opozicijai buvo staigmena?

Taip, jie labai pasimetė, nes suprato, kad man esant negalės žmonėms makaronų kabinti, o jie, kaip žinoma, tik tą ir sugeba.

 

Ar todėl ir nusprendėte aukoti ir gaišti laiką?

Buvo paskelbta, kad šeši tarybos nariai (visi iš opozicijos) kviečia Švenčionių miesto ir Adutiškio miestelio bei apylinkių gyventojus į susitikimą ir žada kažkokią ataskaitą pateikti. Švenčionyse yra mano įmonė, manau sau, reikia pasiklausyti. Be to, esu buvęs ir įvairių partijų rinkimų štabo vadovas, tad man buvo įdomu, kokia forma opozicijos tarybos nariai atsiskaito rajono gyventojams – juk vykdoma ne jų rinkimų programa. Opozicija arba gali pritarti valdančiųjų vykdomai programai, arba pateikti savo siūlymų, bet tikrai ne vardinti valdančiųjų darbus ir savintis kaip savo. Opozicija susitikimuose pabrėžė, kad liberalcentristai balsavo prieš šių metų biudžetą, vadinasi, jie neturi teisės kalbėti ir apie rajono problemas. Per pirmuosius šios kadencijos metus opozicija absoliučiai nieko nepadarė. Galvoju, ką gi jie gali „atsiskaityti“? Beje, opozicija skelbėsi pavardėmis, dalyvausiantys šešiese, o du iš pasiskelbusiųjų – Zenonas Zenkevičius ir Rimas Klipčius – į susitikimą Švenčionyse neatvyko, taip pademonstruodami nepagarbą gyventojams.

 

Ar teko stabdyti mikes melagėlius?

Gal ne tiek stabdyti, kiek taisyti klaidas, kad ir tie vos vienas kitas atėjęs gyventojas nebūtų suklaidinti. Kęstutis Trapikas vedė susitikimą visiškai nepasiruošęs, atrodė nekompetentingas, ranka kišenėje, kalba nerišliai... Tie keli atėję žmonės domėjosi renovacija, šildymu, Švenčionyse vykdomais projektais, o opozicijos tarybos nariai daugiau klaidino, negu informavo. Nei K.Trapikas, nei kiti nežinojo jokių skaičių – apie projektus, sumas, kurios gatvės Švenčionyse bus tvarkomos, kokios daugiabučių renovacijos sąlygos ir kt. Nieko žmonėms nepaaiškino, kokia bus nauda renovavus namus, nė į vieną klausimą normaliai negalėjo neatsakyti. Iš salės A.Graželis daugiau žmonėms paaiškino apie šildymo ypatumus ir pavojus po 2015 metų, įvedus direktyvą, kad kiekvienas butas privalės turėti skaitiklį, negu šie tarybos nariai. Reikėjo matyti, kaip jie apgailėtinai pasirodė.

 

Ar tarybos nario kompetencija tokius specifinius dalykus aiškinti?

Žinoma, kad ne. Čia specialistų darbas. Tarybos narys gali tik atstovauti gyventojams.

 

Keista - kodėl susitikimams pasirinkti būtent Švenčionys ir Adutiškis, o ne, pavyzdžiui, Švenčionėliai?

Daugiau nei keistas šiuose susitikimuose pasirodė ir vilniečio Algirdo Radušio dalyvavimas – nei jis tarybos narys, nei investuoja ar kuria darbo vietas rajone. Ką jis gali atsiskaityti gyventojams? Prisiminkime, kaip jis „pasitarnavo“ teisingumui rajone per savivaldybių rinkimus, kai dar dirbo VRK ir neva prižiūrėjo rinkimus rajone. Tada A.Radušis nematė, kad „Žeimenos krantai“ ėjo dvigubi? Tik su liberalcentristų reklama – ant kiekvieno kampo mėtėsi, o su visų partijų reklama – tik keli laikraščiai dėl akių. Faktiškai, tai partijų pinigų plovimas, kurį iki šiol aiškinasi teisėsauga. Tai toks buvo tvarkos sergėtojas iš VRK A.Radušis.

Būtent jo demonstravimas susitikimuose ir atskleidžia tikrąjį opozicijos renginių tikslą – artėja rinkimai. Būsimiems kandidatams įdomu pasirodyti visuomenėje. Ir daugiau nieko, tuščios kalbos. Gyventojų problemos ir vargai jiems nerūpi, neįdomūs. Rūpi tik rinkimai.

 

Tai gal ir opozicijos skandalai susiję su rinkimais?

Galima manyti ir taip, ir plačiau. Stebiu juos ir stebiuosi. Kęstutis Trapikas ir Rimas Klipčius, o pastaruoju metu prie jų aktyviai prisijungiantis ir Klipčius jaunesnysis, Rimantas, pamiršo gyventi savo gyvenimus, jų gyvenimas paskirtas kito žmogaus gyvenimui sekant jį – ką valgo, kaip miega, kuo važinėja, kaip rengiasi. Tai baisu. Ir taip visus šešiolika metų, kiek prisimenu, opozicija tarsi gyvena mero Vytauto Vigelio gyvenimą, visai pamiršę apie savąjį.

Man kyla natūralus klausimas – nejaugi jie neturi ką pasakyti savo rinkėjams apie savo pasiekimus, sukurtas darbo vietas, inovacijas ir investicijas į rajoną, juk prisistato verslininkais, ūkininkais. O gal iš tikrųjų nėra ką pasakyti? Būtent tokia mintis atėjo, kai pristatęs Janiną Deveikienę (ji vienintelė iš tos kompanijos nusipelno pagarbos) kaip verslininkę, sukūrusią apie 20 darbo vietų, apie save ir kitus K.Trapikas nutylėjo. Kiek darbo vietų sukūrė jis, dirbdamas samdomuoju pas žmoną? Kodėl nekuria naujų darbo vietų nusipirktame buvusiame statistikos pastate? Jaunuoju ūkininku prisistatęs Rimantas Klipčius taip pat kėlė abejonių – paklaustas apie sukurtas darbo vietas, išlemeno: „Dabar keturios, vasarą aštuonios“, bet, keista, negalėjo atsakyti, kokius atlyginimus šiems žmonėms moka. Paprastai įmonės savininkas tokius dalykus gerai žino.

 

Ar gausiai rinkosi žmonės pasiklausyti opozicijos?

Kaip minėjau, vos vienas kitas atėjo – nebuvo ko klausytis. Žmonės pastabūs ir įžvalgūs, bet kur nevaikšto. Robert Greene, Joost Elffers „Jėga. 48 valdžios dėsniai“ rašoma, kad nevykėlių reikia vengti, jie nieko nesukuria, tik viską tempia atgal. Ir mano nuomonė tokia pat.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ
 

 
Reklaminis skydelis