Mes turime 306 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2846
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13033
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89063
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Mūsų nauja patirtis

2019 m. gegužės 18 d., šeštadienis, Nr.36 (1856)

LASS rajono organizacijos nariams stengiamės kuo dažniau ir įvairiau pakeisti kasdienį gyvenimo ritmą. Gegužės 14 dieną noriai ir aktyviai prisijungėme prie Švenčionių socialinių paslaugų vykdomų atvirų durų dienų organizavimo. Įdomiai, intriguojančiai taikliai organizatorių parinktas kviečiantis renginio pavadinimas „Ateik ir sužinok“. Šiuo kvietimu ir pasinaudojome. Organizacijos nariai vyresnio amžiaus žmonės turintys negalią, todėl aktualu sužinoti apie galimybes saugiai ir ramiai sutikti gyvenimo saulėlydį netampant našta artimiesiems.

Pirmą dienos pusę praleidome Šventos kaime įsikūrusiose Senų ir neįgalių žmonių globos namuose. Vedami darbuotojų apžiūrėjome gyvenamąsias patalpas, lankėmės gyventojų kambariuose, kalbėjome su pačiais gyventojais. Visi džiaugėsi, kad gali taip gerai gyventi senatvėje. Kambariuose šilta, švaru, geras aptarnaujantis personalas, sočiai ir skaniai gamina maistą. Organizuojami laisvalaikio užsiėmimai, išvykos. O kokia nuostabi aplinka. Aplink namus ir jų prieigose galima laisvai ne tik vaikščioti, bet saugiai važinėti neįgaliojo vežimėliu. Dažnai lankosi svečiai.

Po ekskursijos po aplinką ėjome į užimtumo kambarį žiūrėti reprezentacinio filmuko apie Švenčionių socialinių paslaugų centrą, jos veiklą, teikiamas paslaugas. Maloniai buvome nustebinti, kad filmuko kadruose matėme savo organizacijos narį Marijoną Svirbutavičių, aktyvų globos namų gyventoją. Nesitikėjau, kad organizacijos nariai, dalyvavę išvykoje, turės tiek jiems rūpimų klausimų darbuotojams. Gerą valandą darbuotojams teko atsakinėti į juos. Koks susitikimas be bendrų vaišių. Išgėrę po puodelį arbatos vykome toliau.

Kitas maršruto sustojimas Adutiškio miestelyje įsikūrusiuose senelių globos namuose. Darbuotojų ir gyventojų taip pat buvome maloniai priimti. Supažindino su gyvenimo sąlygomis, teikiamomis paslaugomis. Bendravome su gyventojais. Turėjome galimybę pažaisti „Domino“ stalo žaidimą, lankytis sporto salėje, koplytėlėje. Po malonaus ir nuoširdaus bendravimo Adutiškio senelių globos namuose autobusu apvažiavome  ir grožėjomės Adutiškio miestelio apylinkėmis.

Ši išvyka buvo organizuota vykdant Socialinės reabilitacijos paslaugų neįgaliesiems bendruomenėje“ projekte numatytos dienos užimtumo veiklos dalies „Pažintinių funkcijų formavimas“.

Stasė MAŽUOLIENĖ

Projekto vykdytoja

 
Reklaminis skydelis