Mes turime 226 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4520
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21862
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:65845
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionių rajono moksleivės nuskynė visus laurus

2012 m. balandžio 4 d., trečiadienis Nr.27 (1170)

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcijos (Vilniaus AVMI) atstovai apdovanojo fotografijų konkurso „Išlįsk iš šešėlio“ dalyves. Konkurse nugalėjo Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos moksleivės Orinta Politaitė ir Julija Borovskaja ir Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos moksleivė Aušra Bolskytė.

„Džiaugiuosi, kad mūsų krašto moksleivės nuskynė visus laurus ir puikiai pasirodė „Išlįsk iš šešėlio konkurse“, - įspūdžiais dalijosi Švenčionių poskyrio vedėja A.Vaiciukevičienė.

Susitikimų metu A.Vaiciukevičienė skaitė trumpą paskaitą apie šešėlinės ekonomikos žalą, dėkojo konkurse dalyvavusiems moksleiviams, įteikė jiems diplomus ir Vilniaus AVMI atminimo dovanėles.

Susitikimuose moksleiviai domėjosi mokesčių inspektorių veikla, kontrolės procedūromis ir mokesčių paskirstymu. Moksleiviams buvo įdomu sužinoti, kokius mokslus reikia baigti, norint įsidarbinti mokesčių inspekcijoje.

Pabendravusi su moksleiviais, A.Vaiciukevičienė gimnazijų atstovams priminė elektroninio deklaravimo naujienas. Švenčionių poskyrio vedėja akcentavo, kad nuo šių metų gyventojai gali paremti ne tik visuomenines organizacijas, fondus ir kt. paramos gavėjus, skirdami jiems iki 2 proc. pajamų mokesčio, bet iki 1 proc. skirti ir politinėms partijoms.

Mokesčių inspekcija moksleiviams buvo pristatoma ne kaip kontroliuojanti institucija, bet pirmiausia kaip partnerė ir patarėja mokesčių klausimais. Moksleiviai buvo raginami atkreipti dėmesį į gaunamus prekių ir paslaugų įsigijimo kvitus, o pastebėjus pažeidimų bendradarbiauti su mokesčių inspekcija ir informuoti pasitikėjimo telefonu 1882.

Vilniaus AVMI inf.