Mes turime 238 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:47
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18591
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:65917
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

„Pasagos“ koncertų salėje – operos fiesta

2019 m. birželio 5 d., trečiadienis, Nr.41 (1861)

Įspūdingu Metropolitan operos žvaigždės Riikka Hakola ir jos trupės pasirodymu vasaros koncertų sezoną pradėjo Paliesiaus dvaro „Pasagos“ koncertų salė. Dvi dienas – birželio 1 ir 2 – žiūrovai turėjo išskirtinę galimybę pasinerti į operos pasaulį. Beveik 2 valandas trunkantis spektaklis Pučinio operos „Bohema“ motyvais pavergia net ir skeptiškiausią klausytoją. Puikūs atlikėjų Riikka Hakola, Annika Leino, Eduardo Aladren, Jaakko Kortekangas balsai ir vaidyba, muzikantų Laura Rajanen (smuikas), Johannes Ragg (kontrabosas) ir Jukka Nykanen (fortepijonas) grojimas jaukioje „Pasagos“ koncertų salės erdvėje sukuria nepakartojamą vaizdų ir garsų spektaklį, o kur dar šviesos efektai. Beje, galimybę pasinerti į tokią operos vizijų gelmę turėjo tik į „Pasagos“ koncertų salę susirinkę žiūrovai, nes Riikka Hakola su savo trupe koncertavo tik čia.

Paliesiaus dvaro savininkas Julius Ptašekas, kreipdamasis į žiūrovus, sakė:

- Šiandien turiu tik vieną gerą naujieną – mes galime pradėti šį operos šou koncertą. Šie atlikėjai čia atvyksta jau ne pirmą kartą ir pagrindinė priežastis – meilė publikai, kuri susirenka čia. Visada malonu koncertuoti publikai, kuri yra subtili ir reikli, muziką suprantanti. Kita priežastis, dėl kurios jie čia atvažiuoja, tai kad mes turime kamerinės muzikos salę, tokios salės dabar retas dalykas. Tikros kamerinės salės dabar – retas dalykas. Tikros kamerinės salės specifika ta, kad žiūrovas yra šalia atlikėjo ir gali girdėti ne tik tai, kas grojama ir dainuojama, bet ir jaučiama visa komunikacija. Šitoj mažoj salėj mes galim jausti betarpiškumą. Grupėje, kuri šiandien koncertuoja, - pasaulinio lygio dainininkai ir muzikantai. Kviečiu jus pasidžiaugti betarpiškumo atmosfera ir linkiu puikių įspūdžių.

Šie gerb. Juliaus Ptašeko žodžiai pasiteisino su kaupu, nes koncertas buvo tikrai puikus...

Algis JAKŠTAS