Mes turime 614 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:13247
mod_vvisit_counterŠią savaitę:34296
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:113417
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionėlius drebina karinė technika – vyksta tarptautinės pratybos „Geležinis vilkas 2019 I"

2019 m. birželio 12 d., trečiadienis, Nr.43 (1863)

Birželio 8 d. prasidėjo tarptautinės pratybos „Geležinis vilkas 2019 I", kurios truks iki birželio 21 d. Karinės pratybos vyksta Lietuvos kariuomenės Generolo Silvestro Žukausko poligone, Pabradės seniūnijoje. Pratybos taip pat apima ir kitas Švenčionių rajono vietovės: Švenčionėlius, Pavoverę, Augustavą, Pabradę, Salomenką. Pratybose dalyvauja apie 4000 karių.

Poligono vadovybė užtikrino, kad bus laikomasi gamtos apsaugos taisyklių, pirotechnika ir imitacija bus naudojama laikantis visų saugumo reikalavimų, o civilių kasdienė veikla nebus trikdoma. Vis dėlto pratybų laikotarpiu vairuotojai minėtose vietovėse turėtų būti ypač atsargūs, nes keliais ir centrine Švenčionėlių gatve juda daug karinės technikos. Augustave įsikūręs nemažas palapinių miestelis, iš kurio karinė technika pajuda į poligoną nuo ankstaus ryto. Pirmadienį nemažai jos pravažiavo ir įdienojus.

Policijos departamento įvykių suvestinėje užfiksuota ir nesėkmė pirmąją pratybų dieną. Sekmadienį, birželio 9 dieną, apie 09:45, „Mercedes Benz GD“, vairuojamas blaivaus tarnybos metu uniformuoto Lietuvos kariuomenės kario (g. 1999 m.), nuvažiavo nuo kelio į griovį ir atsitrenkė į medį, praneša Policijos departamentas.

Per eismo įvykį sužaloti automobilio vairuotojas bei kartu važiavę tarnybos metu uniformuoti Lietuvos kariuomenės kariai (g. 1996 m. ir 1997 m.), kurie, suteikus medikų pagalbą, gydomi ambulatoriškai.

Į įvykio vietą iškviesta policija užfiksavo eismo įvykį ir atliks įvykio aplinkybių tyrimą.

Mūsų inf.