Mes turime 355 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1447
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11634
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87664
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Žemdirbiams bus išmokėtos kompensacijos už 2018 m. sausros padarytus nuostolius

2019 m. birželio 12 d., trečiadienis, Nr.43 (1863)

Kompensacijoms skirta 8,5 mln. eurų. Jos bus pradėtos mokėti liepos mėnesį.

Parama skirta žemdirbiams, kurių 2018 metais dėl sausros patirti augalininkystės produkcijos nuostoliai sudarė ne mažiau kaip 30 proc. pareiškėjo bendros vidutinės metinės 2015–2017 m. produkcijos vertės pagal visus taisyklėse nurodytus augalus.

Taip pat mokama vienkartinė išmoka gyvulininkystės (galvijai, arkliai, kiaulės, avys, ožkos) ir paukštininkystės veikla užsiimantiems subjektams, laikantiems 1 ir daugiau sutartinių gyvulių.

Tikslūs kompensacijų dydžiai paaiškės surinkus visas paraiškas ir bus tvirtinami atskiru žemės ūkio ministro įsakymu. Prognozuojama, kad augalininkystės sektoriuje vidutinė išmoka gali siekti apie 8 Eur/ha, o gyvulininkystės – apie 7 Eur/SGV. 

Su pareiškėjais, kurie atitiks taisyklių keliamus reikalavimus dėl kompensacijų gavimo, susisieks savivaldybių ir seniūnijų darbuotojai.

Pareiškėjams, kuriems priklauso kompensacijos, tereikės prie paraiškos Tiesioginėms išmokoms gauti užpildyti atitinkamus langelius. 

Paraiškų teikimas truks iki birželio 21 d.  

ŽŪM inf.

 
Reklaminis skydelis