Mes turime 142 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3651
mod_vvisit_counterŠią savaitę:10387
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:54370
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Plečiasi UAB „Svirka“ teikiamų paslaugų spektras

2012 m. balandžio 7 d., šeštadienis Nr.28 (1171)

„Kuo daugiau dirbsi, tuo labiau tau seksis“, – ši JAV prezidento Tomo Džefersono išsakyta mintis labai tinka apibūdinti UAB „Svirka“ direktoriaus, rajono tarybos nario Vytauto Bulkos darbinei veiklai, nes neapsiribojama viena teikiamų paslaugų rūšimi, o nuolat ieškoma kažko naujo. Taip prieš keletą metų šalia keleivių pervežimo paslaugų atsirado ir autoservisas, po to moderni plovykla. Apie verslo plėtrą ir kalbamės su Vytautu Bulka.

 

- Kaipgi kilo mintis šalia keleivių pervežimo paslaugų įkurti autoservisą?

- Viskas labai paprasta. 2002 metais mes perpirkome bankrutavusios autotransporto įmonės pastatus, esančius Lentupio gatvėje, o ši zona, pagal Švenčionių bendrąjį planą, priklauso pramoninei zonai, tad iš pradžių užsiėmėme keleivių pervežimu ir autobusų remontu, bet po kurio laiko pradėjome galvoti ir apie kompleksines paslaugas lengviesiems automobiliams. Šią idėją pradėjome įgyvendinti 2006 m., kai pasinaudoję darbo biržos „Vietinio užimtumo iniciatyvų“ projektu įsigijome įrangą lengvųjų krovininių ir žemės ūkio technikos ratų montavimui ir balansavimui. Šio projekto pagalba buvo sukurtos ir darbo vietos. Iš viso projekto įgyvendinimui gavome 96 tūkst. litų. Tai buvo pradžia, bet žengus pirmą žingsnį turi eiti toliau. Palengva pradėjome teikti ir kitas automobilių remonto paslaugas. Taip atsirado ir pakabos remontas, ir ratų geometrija, ir žibintų reguliavimas, ir visos kitos su automobilių remontu susijusios paslaugos. Įsigijome reikiamą įrangą, prietaisus. Taip pamažu mes ir augome, - apie autoserviso atsiradimą ir plėtrą pasakoja Vytautas Bulka.

- Po kiek laiko šalia autoserviso atsirado ir moderni plovykla...

- Kai įsisuki į verslo sūkurį, gimsta ir naujos idėjos. Taip 2008 m. su darbo biržos pagalba pradėjome vykdyti kitą projektą – modernios plovyklos įrengimą. Žinoma, vien savo jėgomis įrengti šiuolaikišką modernią plovyklą būtų buvę sunku, nes vokiečių firmos „Kärcher“ plovyklos įranga kainavo 243 tūkst. Lt. Be pagalbos Švenčionyse įrengti tokią plovyklą būtų utopija, nes įdėtos lėšos niekada neatsipirktų. Juk be įrangos dar reikia įrengti patalpas, visus ekologinius reikalavimus atitinkančius valymo įrenginius. Viską sudėjus išeina solidi suma. Su darbo birža sėkmingai įgyvendinus bendrą projektą dabar turime modernią plovyklą.

- Bet tuo plėtra nesibaigė?

- Tikrai ne. Įrengus autoservisą ir plovyklą atėjo laikas civilizuotos autodalių parduotuvės įrengimui. Kadangi šiais laikais svarbus operatyvumas, tai detales atveža ir mūsų autobusai. Užsisakai pas didmenininkus, jie atveža į Vilniaus autobusų stotį, o iš ten per porą valandų reikiama detalė ir Švenčionis pasiekia. Sukurta visa logistikos grandinė teikti autoserviso paslaugas. Beje, mūsų autodalių parduotuvėje detales gali pirkti ne tik remontuojamų automobilių šeimininkai, bet visi, kam reikia vienokios ar kitokios detalės, tepalų ar kita. Norėdami sukurti autodetalių parduotuvei didesnę erdvę, išgriovėme kažkada buvusių muitinės kabinetų sienas, suremontavome patalpas, kad ir darbuotojams būtų patogu dirbti, ir klientas liktų patenkintas. Padarėm civilizuotą parduotuvę, kuri įsijungė į teikiamų paslaugų grandinę. Prie tų paslaugų norėčiau paminėti ir dar vieną, tai – pagalba kelyje. Atsitiko bėda, paskambinsite ir atvažiuosime, padėsime. Turime ir automobilį evakuatorių, kuris priskirtas autoservisui. Praktiškai darome visus su automobilių aptarnavimu ir remontu susijusius darbus. Turime ir rimtų partnerių, su kuriais dirbame. Dirbame ir su oficialiomis automobilių testavimo programomis. Tai irgi svarbu.

- Bet tam, kad įranga dirbtų, reikia ir žmones paruošti. Kaip sprendžiate šią problemą?

- Galiu pasakyti, kad mūsų autoservisas kadrų kaitos beveik neturi. Žmonės žino, kad dirbdami sąžiningai, jie gaus normalų atlyginimą. Manau, kad tai irgi teigiamas rodiklis. Štai prie padangų montavimo ir balansavimo, klijavimo dirbantis Saulius Jurkuvėnas buvo dvejuose mokymuose Druskininkuose. Dabar jis puikus specialistas. Esu patenkintas jo darbu. Noriu pabrėžti, kad visi šaltkalviai dirba ūkiskaitiniu principu. Tai skatina dirbti geriau ir atsakingiau. Apmokome ir kitus darbuotojus. Naudojama įranga nuolat testuojama, atliekama jos patikra. Sugrįžtant prie specialistų, galiu paminėti ir tokį atvejį: išėjo mūsų autoelektrikas Jonas Subačius į pensiją, bet po kurio laiko vėl atėjo prašytis į darbą ir aš jį su malonumu priėmiau, nes žinau, kad tai geras specialistas, patikimas darbuotojas. Tą patį galiu pasakyti apie daugumą autoservise dirbančių žmonių. Žinoma, čia dirbantys žmonės turi nuolat tobulintis, mokytis, nes technika modernėja, o mes negalim atsilikti nuo progreso. Kadangi su dirbančiais žmonėmis elgiamės sąžiningai, yra aiškios darbo apmokėjimo sąlygos, jie žino savo atsakomybę už atliekamą darbą, o kai viskas aiškiai išaiškinta, tai ir problemos nelieka. Tiesa labai paprasta – žmogus, sąžiningai dirbdamas, ir uždirbs, - kalbėdamas apie žmogiškąjį faktorių sako UAB „Svirka“ direktorius Vytautas Bulka.

Paskui dar pasišnekame apie atsakomybę už atliktus darbus, apie ateities planus ir išeiname pasižvalgyti po autoservisą. Pradedame nuo ką tik įrengtos autodalių parduotuvės. Lentynos nukrautos pačiomis reikalingiausiomis detalėmis, autochemija, tepalais. Vytautas Bulka trumpai šnekteli su nauju vadybininku Pavel Mastianec, pasidomi problemomis. Po to užsukame į autoserviso patalpas, o mūsų trumpa ekskursija baigiasi modernios plovyklos apžiūra. Atsisveikindamas UAB „Svirka“ direktoriaus Vytauto Bulkos paklausiau, kiek gi paslaugų atlieka jų įmonė.

- Pradėkime nuo pradžių. Tai keleivių pervežimas ir autobusų nuoma, autoservisas, plovykla, autodalių parduotuvė, dvi parduotuvės (viena Vidutinėje, kita N. Strūnaityje), autoparduotuvė. Kaip matote, teikiamų paslaugų spektras gana platus, o ateityje jų, manau, bus ir daugiau. Pas mus dirba 56 žmonės, - atsakydamas į mano paskutinį klausimą sako gerb. Vytautas Bulka, kuriam netrūko ir netrūksta naujų verslo plėtros idėjų, o kai tos idėjos virsta realybe, vėl galvojama apie naujas.

Algis JAKŠTAS