Mes turime 318 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3807
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13994
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90024
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Kredito unija – nepakeičiama ūkininkų partnerė

2019 m. birželio 19 d., trečiadienis, Nr.45 (1865)

2012 m. vasarą Ignalinos kredito unija atidarė Švenčionių kasą. Tuo metu beveik dešimtmetį gyvavusios Ignalinos kredito unijos (IKU) kasos jau veikė Zarasuose, Dusetose, Pabradėje, Švenčionėliuose.

Ūkininkų palaikoma IKU žengė ryžtingą žingsnį ir sėkmingai įsitvirtino visame regione – turi skyrius jau penkiuose rajonuose. Šiuo metu, kai visi didieji bankai numojo ranka į provinciją, Ignalinos kredito unija, galima sakyti, rajone liko vienintelė visas paslaugas teikiantis bankinė institucija.

Ir štai atėjo metas, kai IKU Švenčionių skyrius „išaugo seną rūbą“ - pirmąsias savo patalpas. Tą vaizdžiai liudija IKU įkūrėjos ir ilgametės vadovės Violetos Čeponienės pateikti skaičiai apie Švenčionių skyriaus (jam priklauso ir Švenčionėlių bei Pabradės kasos) veiklos rezultatus. Pirmadienį IKU Švenčionių skyriaus įkurtuvėse naujoje vietoje V.Čeponienė sakė, kad šio skyriaus rezultatai labai geri: skyrius turi 1594 narius, išduota daugiau kaip 8 mln. eurų paskolų, pritraukta daugiau kaip 5 mln. eurų indėlių, vykdoma daugiau kaip 2 tūkst. operacijų ir daugiau kaip 500 pervedimų per mėnesį. „Tai reiškia, kad atėjo metas, kai skyriui reikia daugiau erdvės, o klientams – daugiau komforto“, - sakė V.Čeponienė.

Pirmadienį IKU Švenčionių skyrius persikėlė į atnaujintas, žymiai erdvesnes patalpas Švenčionių miesto centre – Vilniaus g. 16. Rajono senbuviai dar prisimena, kad kadaise čia buvo gastronomas, bet užėję tikrai jų neatpažins: šviesios spalvos, modernios aptarnavimo vietos, suteikiančios visišką konfidencialumą ir patogų bendravimą. Kolektyvas džiaugiasi pagerėjusiomis darbo sąlygomis, bet kartu jaučiasi ir liūdesio šešėlis. Skyriaus vadovė Laima Malinauskienė, pasižymėjusi aukštu profesionalumu, pakilo karjeros laiptais ir nuo šiol paaukštinta į regiono pardavimų vadovės pareigas. „Kolektyvas graudenosi, prašė palikti vadovę, bet Laima verta aukštų ir atsakingų pareigų, - sakė Violeta Čeponienė. - Kolektyvui belieka didžiuotis savo vadove ir palinkėti jai sėkmės.“

Unijos vadovė džiaugėsi ne tik sėkminga įstaigos veikla ir suburtu darniu kolektyvu, bet ir tuo, kas pirmiausiai krinta į akis vos užėjus į naujas patalpas. Idėja, kuri vadinasi „gandro lizdas“. Taip pavadintas jaukus ir žaismingas vaikų kampelis – lyg užuomina klientams, lyg viltingas žvilgsnis į perspektyvą. Vadovė sakė tikinti, kad „gandro lizdas“ pritrauks jaunus žmones į Švenčionis ir jie atgis, kaip kad įvyko Pabradėje, kur unijos narių amžius jaunėja.

Kuo daugiau bus narių unijoje, tuo visiems geriau, bet ir šiuo metu yra kuo džiaugtis. Kaip minėjau, jų jau per pusantro tūkstančio. Nariai prisidėjo ir prie spartesnių įkurtuvių. Unijos vadovė dėkojo Vaclavui Gabrinovičiui, kuris organizavo baldų atvežimą. Nemažas būrelis ūkininkų atėjo pasveikinti kolektyvo su įkurtuvėmis. Patalpų pašventinimas ir gražūs palinkėjimai buvo vienas paskutinių dekano Medardo Čeponio, išvykstančio į Druskininkų dekanatą, darbų mūsų rajone.

Ignalinos kredito unija yra 2017 m. įkurtos Jungtinės centrinės kredito unijos KREDA narė. Prekės ženklo KREDA idėja slepia lotyniško žodžio credo reikšmę „tikėk, pasitikėk“. Būtent tarpusavio pasitikėjimas ir bendras tikėjimas sėkme lėmė Jungtinės centrinės kredito unijos susikūrimą. Klientų pasitikėjimą kolektyvas stengiasi pelnyti ir pateisinti savo darbu.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
 
Reklaminis skydelis