Mes turime 365 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3249
mod_vvisit_counterŠią savaitę:35625
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:117374
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Meldėsi Račkiškės kapinaitėse

2019 m. birželio 22 d., šeštadienis, Nr.46 (1866)

Birželio 15 d. Račkiškės kapinaitėse, kur stovėjo istorinė dvarininkų Čekavičių koplyčia (Čekavičiai – 1831 ir 1863 m. sukilimų dalyviai, o koplyčios bokštelį vainikuojantis lyg ir trijų sunertų kalavijų kryžius – sukilimų simbolis), gausiai susirinkusių ir pakiliai nusiteikusių žmonių veidus švelniai glamonėjo kaitri saulutė. Čia Švenčionių Visų šventųjų parapijos klebonas dekanas Medardas Čeponis laikė šv. Mišias.

Taip jau keleri metai, vasarą, klebonas padovanoja žmonėms puikią progą maldoje pabūti su savo artimaisiais, iškeliavusiais Anapilin, prisiminimais susitikti su savo vaikyste ir jaunyste. Praeitą vasarą vyko pamaldos, skambėjo bažnyčios didžiojo choro giesmės po skliautais Račkiškės koplyčios, dabar esančios Rumšiškėse.

Turime vilties, kad ši klebono Medardo, Mėžionių kaimo bendruomenės bei veiklių pagalbininkų Mildos Gustienės-Vilniškės, Elenos Kadzevičienės ir kitų sukurta graži tradicija nenutrūks, tęsis ir toliau.

Š. m. birželio 23 d., sekmadienį, parapijiečiai atsisveikins su savo gerbiamuoju klebonu Medardu Čeponiu, išvykstančiu į naują paskyrimo vietą – į Druskininkus.

Te visur Jį lydi Dievo malonė.

Juozas JUODAGALVIS