Mes turime 382 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3133
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19334
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95364
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pašaminėje – linksma Joninių šventė

2019 m. birželio 29 d., šeštadienis, Nr.47 (1867)

Pašaminė nuo seno garsėjo puikia Joninių švente prie Švento ežero. Čia susirenka nemažai ne tik šio kaimo ir apylinkių gyventojų, bet ir svečių iš Švenčionėlių bei kitur. Po kurį laiką trukusios pertraukos, šiemet kaimo bendruomenės, kurios pirmininkas Vasilijus Menkovas, ir Švenčionėlių kultūros centro Pašaminės kaimo skyriaus kultūrinės veiklos organizatorė Dalės Basiūnienės iniciatyva vėl surengta puiki vasarvidžio šventė. Išvalyta ežero pakrantė, šabakštynai, sutvarkytas priėjimas ir privažiavimas, įrengta aikštelė stovėti automobiliams, kad netryptų kur pakliuvo paežerės, papuošta scena, įrengta tvarkinga laužavietė, suoliukai. Tarsi pagal užsakymą gamta nepašykštėjo ir šilumos bei gero oro. Prigužėjo ir prekybininkų, įvairių pramogų organizatorių, tad susirinkusiems linksmintis trumpiausią metų naktį tikrai buvo ką veikti.

Koncertavo Pašaminės kaimo etnografinis ansamblis, vadovaujamas Dalės Basiūnienės, dainavo Lina Rodevičienė, renginį vedė ir dainavo Salių filialo kultūrinės veiklos organizatorė Aldona Miloševskaja. Buvo ir tradicinis laužas, ir vainikėlių plukdymas, ir apeiginės dainos, ir kupoliavimas. Taip pat ir loterija, kur bendruomenės pirmininko V.Menkovo įsteigtus prizus laimėjo tie, kurie geriausiai žinojo Pašaminės kaimo ir Švento ežero istoriją.

Linksmybės ir diskoteka truko iki antros valandos nakties. Visi linksminosi draugiškai, buvo nusiteikę geranoriškai, o sutvarkyta paežerė ir aplink ją sutūpusios puošnios kaimo turizmo sodybos dar sustiprino magiškos nakties nuotaiką. Ir svečiai, ir dalyviai, ir organizatoriai sutarė, kad šiame žavingame gamtos prieglobstyje vėl visi kartu draugiškai surengs ir vasaros išlydėtuves.

Mūsų inf.

 
Reklaminis skydelis