Mes turime 431 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4111
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20312
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96342
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

10 metų jubiliejų vainikavo smagi šeimų šventė

2019 m. birželio 29 d., šeštadienis, Nr.47 (1867)

Prieš 10 metų, 2009 metais, įsikūrė pirmasis Švenčionėliuose Šv. Edvardo parapijos Carito vaikų dienos centras „Šypsenėlė“. Iš pradžių neturėjome savo patalpų. Kadangi buvo pavasaris, tai pradžioje rinkomės tik 2 dienas per savaitę mokyklos stadione. Po kelių savaičių prisiglaudėme mokyklos bendrabutyje esančioje klasėje, vėliau UAB „Velga Vilnius“ mums leido pagal panaudos sutartį naudotis jų patalpomis, esančiomis buvusios ketaus gaminių gamyklos administracinėse patalpose. Patalpos buvo nejaukios, žiemą šalta, bet erdvu ir daug vietos. Dabar jau trečius metus gyvename name priešais bažnyčią, kurį pagal bendrą jungtinę bendradarbiavimo sutartį nupirko Vokietijos fondas „Sonja und Edmund Obolevicius Stiftung“. Turime didžiulį kiemą, erdvias ir jaukias patalpas, kur jaučiamės kaip namie. Vaikai čia ateina po pamokų ir būna iki 17val. Šiuo metu čia dirba 4 darbuotojai, o pačioje pradžioje buvau viena, po to prisijungė viena, kita, trečia...

Dienos centre vyksta įvairios veiklos, pagalba ruošiant namų darbus, socialinių bei buitinių įgūdžių lavinimas, meno užsiėmimai, sportinė veikla. Pagrindinis mūsų tikslas – kad vaikai jaustųsi saugūs ir mylimi. Kadangi esame krikščioniškas dienos centras, tai visos veiklos paremtos krikščioniškomis vertybėmis: atjauta, besąlygišku priėmimu ir meile. Atiduodame labai daug ir vaikams, ir jų šeimoms, o kiek iš to jie gaus gero, tai jau jų pačių atsakomybė.

Taigi šiemet Švenčionėlių Carito vaikų dienos centras „Šypsenėlė“ švenčia gražų 10 metų veiklos jubiliejų. Šia gražia proga birželio 22 d. vaikų dienos centro kieme buvo surengta graži jubiliejaus ir šeimų šventė, nes viskas prasideda šeimose, ir svarbiausia vertybė yra šeima.

Šventę pradėjo šio straipsnio autorė, Vaikų dienos centro vadovė Asterija Borovykienė, kuri trumpai priminusi pačią dienos centro gyvavimo pradžią, padėkojo visiems susirinkusiems ir pakvietė gerai praleisti laiką. Vaikai paruošė pasirodymą tėveliams ir svečiams: dainavo ir šoko. Visus nudžiugino nuotaikingas klounų pasirodymas. Šventės finale pasirodė „Lietuvos talentų“ finalininkas Ignas iš Ignalinos, kuris ne tik atliko savo kūrybos dainas, bet ir mokė vaikus ploti viena ranka. Nuostabios dovanos vaikų dienos centras sulaukė iš „Aukštaitijos verslo centro“ atstovų, kurie vaikus ir svečius džiugino erdviniu kinu. Čia galėjome ne tik stebėti mūsų visatą ir jos atsiradimą, bet ir krykštauti važinėjant virtualiais amerikietiškais kalneliais. Kol mažesni vaikai žiūrėjo filmuką, vyresni dalyvavo orientacinėse rungtynėse. Šventės pertraukėlių metu vaikai šėlo pripučiamame batute. Buvo labai smagu.

Po pramogų visi šventės dalyviai ragavo nepaprastai skanų milžinišką „Šypsenėlės“ tortą.

Dėkoju visiems, kurie dalyvavo, ačiū rėmėjams, svečiams ir visiems, kurie kažkaip prisidėjo prie mūsų dienos centro veiklos.

Daugiau informacijos apie VDC „Šypsenėlė“ veiklą ir vykdomus projektus rasite internete: www.vdcsypsenele.tk.

Astėrija BOROVYKIENĖ

 
Reklaminis skydelis