Mes turime 267 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2429
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20973
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:68299
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

REPLIKA. Neieškokite parke kapų!

2019 m. liepos 27 d., šeštadienis, Nr.54 (1874)

Švenčionių miesto parke pastatę nesąmoningą nuorodą ir leidę jai ten stovėti visą savaitę, po skaitytojo replikos mūsų laikraštyje valdininkai atsisvaidė pasiteisinimais, bet ištaisė tik pusę klaidų. Priminsime, kad kunigą A.Labutį jie buvo „nudanginę“ į viduramžius – 1381 metus. Skaičius pertepliojo ir pasiteisino „žmogiškąja klaida“ - atseit, nieko čia tokio.

Tai aišku, kad žmogiškoji – ne meškos gi „paslauga“. O tai, kad Švenčionyse valdininkų armija vaikšto ir nemato (o gal vis dėlto nežino?), kokias istorines nesąmones skleidžia, normalu? Su tokiu požiūriu turbūt ir kokios nors svetimos šalies vėliavos virš valdžios rūmų savaitę nepastebėtų? Nepriklausomybės pradžioje buvo toks bandymas Pabradės mieste.

Kadangi vietinė valdžiukė kaltės neprisiima ir žinių stokos nepripažįsta, o absurdiškas klaidas vadina tik „žmogiškosiomis“, absurdo istorija turi tęsinį. Ir, panašu, kad ilgai turės – kol nebus taisyklingai parašyta. Užrašas parko teritorijoje „1831 m. sukilėlio kunigo Anupro Labučio kapas“ yra klaidinantis. Parke kapų nėra. O šią savaitę net keli suklaidinti žmonės jau išnaršė Švenčionių miesto parką, ieškodami jame, kaip parašyta ant ženklo, kunigo kapo, bet taip jo ir nerado. Viena pamaldi švenčioniškė net klausė mūsų darbuotojo, kur čia tas kapas. Gerbiamieji, neieškokite to, ko nėra - parke nėra nei kapo, nei paminklo. Turbūt savivaldybėje problemos ne tik su krašto istorija, bet ir su kalbos suvokimu.

Paminklas šviesaus atminimo kunigui Anuprui Labučiui yra bažnyčios šventoriuje. Taip turėtų būti nurodyta informaciniame ženkle.

Mūsų inf.