Mes turime 411 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4137
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14324
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90354
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Replika. Sodybas suskaičiavo, o kaimo pavadinimą pamiršo

2019 m. rugpjūčio 10 d., šeštadienis, Nr.58 (1878)

Lyg grybai po lietaus pridygo informacinių lentų, bet kartais stebiesi savotišku valdininkų neraštingumu ar per dideliu protingumu, kai skaitai užrašą ir galvoji, kad viską galima parašyti paprasčiau ir aiškiau. 

Apie dvarų fragmentus net popieriaus gadinti nesinori. Štai stovi Stanislavavo dvaro pagrindinis pastatas kaip ir stovėjęs, bet lentoje parašyta, kad fragmentas... Koks čia fragmentas, kai pastatas stovi. Dar vienas užrašas užkliuvo, kai važiuodamas nuo Švenčionių link Vilniaus pamačiau užrašą „Dvidešimt šešių sodybų gatvinis kaimas“. Pirmas klausimas – koks tai kaimas? Vietinis žmogus žino, kad ten Modžiūnų kaimas, o pašaliečiui ta lenta gali ir su „40 totorių“ kaimu asocijuotis. O juk buvo galima užrašyti „Modžiūnų gatvinis kaimas“. Paprasta ir aišku, o juk sodybų skaičius keistis gali, o pavadinimas išliks. Ir dar, kam statyti 4 ženklus kai ir poros užtektų. O gal tokie turtingi esame, ar ES euriukus į kairę ir į dešinę švaistome?

O štai rodyklės, kad Pilypų kaime Lietuvos etnologės, habilituotos humanitarinių mokslų daktarės Pranės Dundulienės – Stukėnaitės gimtinė, nesugalvojo pastatyti... O reikėtų. Netiek jau daug turime tokio lygio mokslo žmonių, kilusių iš Švenčionių rajono.

Algis JAKŠTAS

 

 
Reklaminis skydelis