Mes turime 359 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1788
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17989
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94019
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Aplinkos ministerija paskelbė septintą kvietimą teikti paraiškas daugiabučių renovacijai – skirs 150 mln. eurų

2019 m. rugpjūčio 21 d., trečiadienis, Nr.60(1880)

Būsto energijos taupymo agentūros (BETA) administruojama daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) programa laukia naujo paraiškų antplūdžio – Aplinkos ministerija paskelbė jau septintą kvietimą. Iki 2020-ųjų metų sausio 31-osios BETA priims gyventojų ir savivaldybių paraiškas daugiabučių renovacijai.

Daugiabučių namų butų ir kitų patalpų savininkų patvirtintos paraiškos priimamos visuose BETA regioniniuose padaliniuose iki kitų metų vasario 1 d.

Aukščiausias prioritetas šiame kvietime bus taikomas tiems projektams, kurie anksčiau parengs investicijų planą, suderins jį su BETA ir pradės techninio darbo projekto pirkimą ar net jį parengs.

Iš viso šio kvietimo metu numato daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) programai skirti 150 mln. eurų, o energinį efektyvumą didinančioms priemonėms skiriama finansavimo dalis sudarys 50 mln. eurų, kompensuojant 30 proc. investicijų vertės.

Pagal šį kvietimą vykdomiems projektams Valstybė 100 proc. apmokės arba kompensuos projekto parengimo, įgyvendinimo administravimo ir statybos techninės priežiūros išlaidas. Taip pat, valstybė pilnai padengia visas nepasiturintiems gyventojams tenkančias išlaidas.

Nuo 2013 metų, vykdant daugiabučių atnaujinimo programą, Lietuvoje renovuoti jau 2274 daugiabučiai, kuriuose yra daugiau kaip 65 tūkst. butų, o šiuo metu yra atnaujinami dar 407 pastatai. Investicijos į šių namų atnaujinimą sudaro apie 700 mln. eurų.

BETA inf.

 
Reklaminis skydelis