Mes turime 420 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4399
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14586
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90616
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Savaitė prie jūros džiugino ir stiprino sveikatą

2019 m. rugpjūčio 21 d., trečiadienis, Nr.60(1880)

Rugpjūčio 5-12 dienomis LASS Švenčionių rajono filialo nariai, lydimi artimųjų, turėjo galimybę pasilepinti Šventojoje. Išvykos dalyviai apsigyveno LASS poilsio namuose „Spindulys“. Dienas leidome turiningai, aktyviai. Stovyklautojai ėjo į žygius pėsčiomis pajūriu, lankėsi Šventojoje, Palangoje. Pasivaikščiojimai Basanavičiaus gatve, skverais, apsilankymas gintaro muziejuje – viskas paliko gražius įspūdžius.

Visas dienas mėgavomės saulės ir jūros vandens teikiamais malonumais. Esant blogesniam orui laiko veltui neleidome, o bandėme įtvirtinti, pasitikrinti įgytas žinias vykdant Socialinės reabilitacijos neįgaliesiems bendruomenėje projektą. Užrištomis akimis bandėme naudotis monetų ir banknotų matuokliu, žaisti šaškėmis ir domino, skaitėme įgarsintas knygas bei žurnalus. Visos stovyklos metu gerų emocijų netrūko, jos dalyviai sakė, kad jautėsi saugiai, drąsiai – tarsi viena šeima.

Švenčioniškiai džiaugėsi galimybe ne tik išvykus iš namų, atitrūkti nuo kasdienių rūpesčių, bet ir veiklomis, užsiėmimais, kurie skatino judėti, bendrauti, leisti laiką aktyviai, praplėsti akiratį. Vykdant projektinę veiklą šiais metais išbandėme naujovę – į vykstančiųjų būrį pasikvietėme žmonių, turinčių kitokią negalią. Tai buvo abipusė nauda – geriau ir daugiau sužinojome vieni apie kitus, galėjome padėti vieni kitiems. Vieni blogiau mato, kiti sunkiau juda ar orientuojasi. Poilsiavietėje buvom sutikę kolegas – draugus iš Pasvalio rajono. Bendrą stovyklos įspūdį papildė ir į jūros bangas besileidžianti saulė, vaikų pastatytos pilys.

Kelionės į pajūrį išlaidas palengvino mūsų parengtas visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos lėšomis finansuojamas projektas „Gyvenkim ir būkim sveikesni, stipresni, žvalesni“.

Įspūdžiais pasidalino grupė stovyklautojų

 
Reklaminis skydelis