Mes turime 373 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5123
mod_vvisit_counterŠią savaitę:30253
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:77579
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Vyks seminaras daugiabučių namų renovacijos tema

2019 m. rugpjūčio 24 d., šeštadienis, Nr.61(1881)

Rugpjūčio 27 d. 15 val. Būsto energijos taupymo agentūros specialistai rengia seminarą, kuriame bus aptariama naujausia informacija daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) klausimais, susijusiais su statybiniu-energetiniu, ekonominiu ir teisiniu požiūriu.

Seminaras vyks Švenčionių rajono savivaldybės patalpose (Vilniaus g. 19, Švenčionys).

Kadangi mūsų rajone situacija akivaizdžiai komplikuota – renovaciją ištisai lydi skandalai ir nuostoliai, o gyventojai skundžiasi negaunantys informacijos, ką valdininkai daro su jų nuosavais būstais, į tokį seminarą žmonės turėtų veržte veržtis, nors laikas ir nėra palankus – darbo metu. Yra viltis seminare iš vilniečių specialistų gauti informacijos, kurios vietoje žmonės negauna, ir patarimus, ką daryti, kad nereikėtų dešimtmečius permokėti, grąžinant neprotingo dydžio paskolas, dėl kurių ėmimo sprendžia ne gyventojai, kurie dešimtmečius turės mokėti, o valdininkai. Duomenys apie renovacijos kainas mūsų laikraštyje buvo skelbti, jie daug kam sukėlė šoką. Kainos vienos aukščiausių, ypač Švenčionėliuose, o kokybė, švelniai tariant, verčia suabejoti. Vieno namo apdaila jau vietomis atšoko, kituose ima rastis pelėsiai ir pan. Turime atvejį, kai Švenčionyse, ištrūkę iš valdininkų globos, daugiabučio gyventojai įvykdė renovaciją savarankiškai, tą patį projektą skaidrių viešųjų pirkimų dėka įgyvendinę 30 proc. pigiau.

Viešieji pirkimai, kai kaina sumažėja vos vos – nežymiai, išskirtinis rajono bruožas. Ką jau bekalbėti apie darbų organizavimą. Daugiabutis Švenčionėliuose jau nebe pirmą mėnesį stovi aptvertas, o darbai niekaip neprasideda, nors statyboms palankus metas jau tirpsta. Žmonės nesupranta, kam juos tvoromis apstatė, jeigu nieko nedaro, ir kodėl darbai neprasideda – juk ruduo ant nosies. Švenčionių m. Taikos g. nereikėjo ir rudens – vidurvasarį žmonėms ant galvų pasipylė lietus. Mat, KONKURSĄ LAIMĖJĘ statybininkai stogą nuplėšė ir apsisukę dingo. Gyventojams užpylė butus ne tik viršutiniame aukšte, bet ir žemesniuose.

Štai taip mūsų rajone vyksta renovacijos, tokie konkursų laimėtojai, bet kažkodėl valdžiai tinkami...

Yra apie ką seminare pasikalbėti su BETA atstovais, prižiūrinčiais renovacijos procesą šalyje.

Mūsų inf.