Mes turime 194 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4139
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21481
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:65464
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Artėja mokslo metai - ar paruošta kuprinė?

2019 m. rugpjūčio 28 d., trečiadienis, Nr.62(1882)

Nepasiturinčios šeimos, kurios augina mokyklinio amžiaus vaikus, turėtų suskubti  pateikti prašymus dėl nemokamo maitinimo ir paramos mokinio reikmenims įsigyti. Nemokamam maitinimui skirtiems produktams įsigyti dienai skiriama ketvirtadaliu didesnė suma nei pernai, pavyzdžiui, pietums iki 1,90 euro.

Planuojama, kad naujais mokslo metais tokią paramą gaus apie 55 tūkst. mokinių.

Norintys gauti paramą mokinio reikmenims įsigyti, prašymus savivaldybėms gali pateikti iki spalio 5 dienos. Dėl nemokamo maitinimo galima kreiptis visus mokslo metus, pablogėjus šeimos finansinei situacijai.

Mokiniai turi teisę į nemokamą maitinimą ir paramą mokinio reikmenims įsigyti, jeigu vidutinės pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės nei 183 eurai.

Išimties atvejais (ligos, nelaimingo atsitikimo, netekus maitintojo, kai motina ar tėvas vieni augina vaiką, kai bendrai gyvenantys asmenys augina tris ir daugiau vaikų ar bent vienas iš bendrai gyvenančių asmenų ar vienas gyvenantis asmuo yra neįgalus) socialinė parama mokiniams gali būti skiriama ir esant didesnėms pajamoms - kai pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį neviršija 244 eurų.

Prašymą galima pildyti internetu www.spis.ltarba kreiptis į savo savivaldybę.

SADM inf.