Mes turime 174 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3816
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17815
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:65141
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

„Juoko sūkurys 2012“ dalyvius ir žiūrovus sveikino Seimo nariai ir rajono meras

2012 m. balandžio 25 d.,trečiadienis Nr.32 (1175)

Jau septynioliktą kartą Švenčionėliuose vyko tarptautinis mėgėjų teatrų festivalis „Juoko sūkurys“. Nuo ankstyvo balandžio 22 d. ryto šventiškai pasipuošęs Švenčionėlių kultūros centras pasitiko į šventę atvykusius teatralus ne tik iš įvairių Lietuvos vietų, bet ir iš Lenkijos bei Latvijos. Kaip tik Latvijos Gulbenės liaudies teatras ir pradėjo meninę festivalio programą, po latvių pasirodymo įvyko ir oficialus tarptautinio mėgėjų teatrų festivalio „Juoko sūkurys“ atidarymas. Pasveikinti festivalio dalyvių ir žiūrovų atvyko LR Seimo nariai Valentinas Stundys ir Konstantas Ramelis bei Švenčionių rajono meras Vytautas Vigelis, kuris, kaip rajono šeimininkas, pirmasis pasveikino artistus ir žiūrovus.

- Kadangi šis festivalis skirtas kalbų ir tarmybių populiarinimui, nors čia gyvenu jau 30 metų, bet esu kilęs iš Telšių, Žemaitijos sostinės, norėčiau ir aš jus pasveikinti tradiciniais žemaitiškais valgiais – kastiniu ir bulvėmis, - linksma gaida sveikindamas visus sakė meras Vytautas Vigelis.

LR Seimo narys Konstantas Ramelis, sveikindamas festivalio dalyvius sakė:

- Malonu dalyvauti tokiame renginyje, kuris tapo tarptautiniu. Tai akivaizdus įrodymas to, kad žmonės gyvena, kuria ir, matyt, jaučia pasitenkinimą kūryboje, taip pat suteikdami malonumą žiūrovams. Sveikindamas festivalio dalyvius, noriu padėkoti aktoriams, aukojantiems daug savo laisvalaikio, už norą skaidrinti gyvenimą ir palinkėti sveikatos, ištvermės, o pats festivalis akivaizdžiai įrodo, kad rajono kultūros darbuotojų darbas nenueina veltui.

Susirinkusius pasveikino ir LR Seimo narys, Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkas Valentinas Stundys.

- Būdamas ne pirmą kartą Švenčionėlių kultūros centro organizuojamuose renginiuose matau, kad čia labai gyvai puoselėjama mėgėjų kūryba. Tegul šis „Juoko sūkurys“ nušviečia jus visus. Tegul jūsų gyvenimas tampa lengvesnis į jį žiūrint su lengva ironija, su grakščiu humoru. Matyt, to humoro ši salė šiandieną bus pilna, o aš su malonumu ta proga norėčiau įteikti Padėkas keliems žmonėms, - sakė gerb. LR Seimo narys ir įteikė padėkas Švenčionėlių kultūros centro direktorei Onai Raguckienei, Švenčionėlių kultūros centro liaudies teatro vadovei Daivai Pošiūnienei ir liaudies teatro aktorei Gražinai Jarmalytei.

Galutinį žodį atidarant festivalį taręs rajono meras Vytautas Vigelis taip pat įteikė Padėkos raštą liaudies teatro vadovei Daivai Pošiūnienei ir palinkėjo visiems gero ir smagaus laiko.

Švenčionėlių kultūros centro direktorė Ona Raguckienė festivalio atidaryme dalyvavusiems svečiams įteikė po pušelę, kurios augdamos jiems primins Švenčionėlių kultūros centro tarptautinį mėgėjų teatrų festivalį „Juoko sūkurys 2012“. Po oficialaus festivalio atidarymo scenoje pasirodė Švenčionėlių liaudies teatras su spektakliu „Vaiduokliai vienkiemyje“. Smagios scenos, aktorių kalba suteikė žiūrovams nemažai progų smagiai pasijuokti. Nemažai juoko bacilų pasėjo ir kiti teatrai, pasirodę scenoje.

Aprašinėti spektaklius, vaidybą – nuobodokas užsiėmimas, todėl viską geriau pamatyti, juolab, kad įėjimas buvo nemokamas. Šmaikščiai festivalį vedė ir dalyvius pristatinėjo Jolanta Olechnovič ir Daiva Pošiūnienė, o pertraukų metu dainavo Marijonas Dieninis, Vitalijus Laptevas ir Arūnas Klumbokas.

Algis JAKŠTAS